Ea folosea cuvintele ca să spună mai nimic și tăcerea ca să explice totul

Dacă nu înțelegi o femeie atunci când tace, înseamnă că nu o înțelegi în nici un fel. De asta dacă întrebi pe marea parte dintre femei ce înseamnă să fii fericită lângă omul iubit, ele răspund: să poată sta în tăcere alături de el, pentru că abia atunci nu-și doresc nimic altceva. Bărbații sunt altfel, ei caută o femeie cu multă nebunie la ea, o femeie energică, veselă și care să iubească mult. Ce se întâmplă cu ea atunci când tace e mai puțin important. Dar abia atunci înțelegi cât de iubitoare sau indiferentă e femeia, cât de multe vrea de la relația voastră și ce crede despre el. Atunci vezi o femeie sinceră.

Cuvintele mai puțin contează la o femeie. Dacă o asculți și-o crezi în totalitate, fie încă nu te-ai ars, fie femeia asta te iubește prea mult. Și ai încredere în ea. Dar chiar și atunci vei înțelege că nu cuvintele fac diferența dintre o femeie sinceră și una indiferentă. Dar tăcerea. Atunci când ea se simte împlinită alături de tine. Atunci când sufletul spune mai multe decât o fac câteva expresii. O femeie nu e sinceră cu toți bărbații deopotrivă. Așa își rezervă dreptul de a-i alege pe cei mai buni. De a-i testa. Unii se poticnesc la primele cuvinte și zic că nu o înțeleg, că e complicată. Să știi însă că femei complicate nu există, sunt doar femei care nu sunt sincere cu toți. Care au înțeles cât de prețioasă e tăcerea alături de cineva. Starea aia de liniște și împlinire. Senzația că tot ce îți dorești în acel moment e să mai existe încă o veșnicie. O veșnicie alături de el.

Iubește tăcerea de lângă o femeie. Pentru că așa vei iubi pe ea așa cum este. Asta nu înseamnă că toate cuvintele ei sunt un fals. Dimpotrivă. Doar că tăcerea aduce cele mai puternice cuvinte, le pune în suflet și le respiră prin emoții. Iubește o femeie când e plină de nebunie, dar și când șade dulce la pieptul tău. Când îți povestește agitat cu a fost ziua, dar și când îți sărută în liniște buzele. Când strigă , dar și când tace. Iubește-o și cunoaște-o în același timp. Iubește-o și vorbește-o. Iubește-o în tăcere.

Ea folosea cuvintele ca să spună mai nimic și tăcerea ca să explice totul.