fb

Puterea gândurilor e mult mai mare decât crezi – iată cum fiecare gând ne influențează viața

Puterea gândurilor şi „eu”.

Există un element numit „eu”. Însă „eu” ,ca atare, nu exist. Această ipostază de „eu” – există independent. Anume această ipostază și costruiește puterea gândului. Ideile se învârt în jurul ei. Deci, conceptele, în mintea noastră, sunt elaborate de alte concepte.

Puterea gândului şi a trăirilor

Fricile nu au o bază întemeiată, obiectivă. Toate temerile, la fel ca şi orice alt gând sunt proiecţii ale imaginaţiei umane. Sunt iluzii. Ele nu prezintă un pericol fizic.

Frica poate exista independent, drept element detaşat de gândire, însă obiectul fricii ni-l creăm noi înşine. Noi îi atribuim, benevol, o forţă supraumană de care ne temem.

Trebuie să ţii minte că, dacă te eliberezi de gândurile negative, în aceeaşi măsură te elberezi, voluntar, şi de cele pozitive, întrucât coexisteţa lor este absolut necesară. Deci, nu ne putem lipsi în totalitate de amalgamul de trăiri alarmante, pentru că odată cu ele vor pleca cele plăcute, deci vom rămâne cu un gol emoţional.

Forţa gândurilor în raport cu evenimentele reale

Există manifestări ale evenimentelor, însă nu există acţiuni produse într-adevăr. Manifestările acestor evenimente se produc de sine stătător. Nu există acţiuni în afara percepţiei mintale, pe toate le creăm noi în imaginaţia şi conştiinţa noastră. Totul ce ne înconjoară este un produs al subconștientului. Tot ce percepem drept realitate inevitabilă, este la modul real, o proiecţie a imaginaţiei proprii.

Forţa gândurilor şi alarmarea fizică

Alarmările fizice pot fi atât pozitive, cât şi negative. Ele depind de modul de a reacţiona emoţional şi intuitiv la anumite împrejurări sociale.

Viaţa – e o multitudine de particule pe fundalul conştiinţei. Mişcarea acestor particule este direcţionată de puterea gândirii. În afara gândirii – viaţa nu se supune nicicărei exprimări.

Forţa gândirii în raport cu legea atracţiei

Relaţia dintre senzaţiile fizice şi cele mintale este una directă, întrucât se presupune o lege a atracţiei universale la nivel de individ.

Raportul dintre realitatea subiectivă şi cea obiectivă construiește o paralelă inevitabilă în cadrul funcţionării armonioase a unei persoane.

Puterea gândirii automatizată

Tot ce se întâmplă în viaţă sunt „gânduri despre gânduri”. O idee se naște dintr-o idee precedentă. Acest lanţ continuu, induce un rând infinit de idei din care se constituie viaţa propriu–zisă.

Atunci când vorbim despre iluzia esenţei gândirii, trebuie să punem accent pe iluzia de bază. Puterea gândirii face posibilă realitatea pe care o percepem. Deci, ceea ce percepem drept realitate obiectivă, la modul serios, este o reflecţie a perceperilor subiective, pur individuale ale fiecărui în parte.

Source :

creu