Femeia, care va iubi un singur bărbat pentru toată viața

Poate că-l va întâlni devreme, descoperind alături de el iubirea. Poate că, dimpotrivă, el va apărea în viața ei după multe relații eșuate, demonstrându-i ce înseamnă iubirea adevărată. Poate că împreună vor crea o familie, construind o poveste a lor.

Poate că se vor iubi la nebunie, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp. Cert este că după nimic nu va mai fi la fel. Sufletul ei de femeie va ști că această iubire este pentru toată viața, că acest bărbat va fi purtat în amintiri pentru totdeauna.

Nu, nu este prea naivă, pentru a crede în iubiri de-o viață. Nu s-a îndrăgostit la întâmplare, oferindu-și inima primului întâlnit. Dar felul ei de a fi, felul în care și-a construit lumea interioară nu percepe altceva în afară de dăruire, de tot întreg.

El a devenit imediat Universul ei. El i-a răspuns cu aceeași iubire mare, sinceră. El a știut să îmbrățișeze un fel de a fi atât de sensibil, și totuși atât de aproape de sufletul său. I-a demonstrat că există încredere, există relații fără minciună.

Nimeni însă nu le va garanta iubirea veșnică. Timpul va potrivi în mod diferit lucrurile. Poate că la un moment dat vor eșua, despărțindu-se. Poate că vor reuși să repare la timp tot ce s-a stricat, rămânând alături. Poate că vor fi fericiți în doi.

Ei însă nu-i va păsa. Va ajunge la acel punct de cotitură, când nimic nu o va convinge să iubească din nou. I-a fost suficientă această experiență, unică și puternică, care și-a găsit un loc special în inima ei. A adunat suficiente amintiri, pentru o viață.

Ea își va duce aminte cu drag…

Firește că va fi reciproc. Într-un fel anume, va fi reciproc. Iubirile mari niciodată nu sunt trăite unilateral, platonic. E nevoie de doi oameni pentru regăsire, pentru trăirea unei chimii, pentru a lăsa ceva în urmă, fie vorba despre amintiri sau experiențe.

Da, e posibil ca între acești oameni să existe despărțiri și întâlniri pe tot parcursul vieții. Vor spune că, dacă există iubire, despărțirea este de neconceput. Uneori anume din iubire lași să plece. Din iubire cedezi, ajungând în acel punct sensibil al relației.

Apoi revin unul lângă celălalt, știind că altfel nu este posibil. Altfel ar fi două jumătăți de suflet care se plimbă pe drumul vieții. Ea nu va putea iubi pe altcineva. Va putea repecta, va putea admira alt om, îi va putea oferi timpul ei, dar nu și inima.

E nevoie de curaj pentru a accepta o iubire mare, e nevoie de și mai mult curaj pentru a o păstra. Uneori, ea va găsi potrivit să transforme acest gând în scopul vieții ei. S-ar putea pierde printre rânduri, dacă sentimentul nu va fi reciproc.

Ar putea fi cea mai mare victorie, dacă ambii vor simți la fel. În timp, evoluând și schimbându-și felul în care văd iubirea, ei se vor apropia și mai mult, regăsind fiorii ei în respectul reciproc, în atașament, în dorința de a împărți bucurie, în recunoștință.

Sunt femei care iubesc un singur bărbat pentru toată viața. Ele vor găsi fericirea, dacă vor întâlni acel bărbat, care va iubi atât de mult o singură femeie.

© De Vorbă cu Tine