Când o femeie regretă mult că a pierdut acel bărbat iubitor, de încredere

El a iubit-o cu adevărat, i-a îmbrățișat sufletul și a ales să construiască, să demonstreze, să fie prezent și conectat emoțional. El a reușit să treacă dincolo de superficial, a renunțat la orgoliu și la egoism, a vrut mai mult decât o aventură.

A avut mereu un comportament demn, o atitudine corectă, un fel de a fi care motiva și trezea admirație. Atunci nu au fost suficiente aceste lucruri, nu a contat atât de mult sinceritatea și deschiderea emoțională. Nu au reușit să treacă de provocări.

Poate că drumurile lor pur și simplu nu mai aveau aceeași direcție, poate că impresiile de moment au afectat un deznodământ trist, poate că așteptările exagerate au afectat afecțiunea și starea de bine. Cert este că nu mai era loc pentru apropiere.

Ar fi făcut orice pentru ea, ar fi renunțat la propria lume de dragul ei, ar fi căutat soluții și ar fi ales compromisul. Ea nu l-a acceptat cu adevărat, nu i-a înțeles lumea și trecutul, durerea din suflet și experiențele nefericite.

Povestea s-a sfârșit, ea nu a vrut să empatizeze mai mult, să descopere și să construiască. Voia altceva, căuta altă energie, voia să trăiască alte experiențe, să se regăsească alături de alt om, să continue această aventură de una singură.

A avut nevoie de timp și de alte povești, pentru a înțelege un adevăr: iubirea lui a fost profundă, intențiile lui au fost sincere, el nu ascundea nimic și nu căuta să se prefacă. Pur și simplu îi voia binele, îi păsa, își făcea griji.

Și-a asumat pe deplin relația

Nu a fugit pe ușa din spate când s-au complicat lucrurile, nu a încercat să profite de sensibilitatea ei. A încercat să aducă siguranța și încrederea în relație, să aducă liniștea în sufletul ei, să o convingă că totul are rost. Acum îi este recunoscătoare pentru tot.

Acum știe că nimic nu se compară cu acele sentimente autentice, cu îmbrățișări care alungă orice îndoială, cu dovezi de sinceritate, cu reacții demne. Alte povești au adus îndoială și trădare în inima ei, au forțat-o să nu mai vrea nimic.

Regretă că a cedat atât de ușor, a încetat să creadă atunci când era nevoie de susținerea ei, a ales să ignore mesajele lui atunci când putea să empatizeze. Regretă că a lăsat loc pentru prea multe interpretări și îndoieli, pentru motive de distanțare.

Ar vrea să trăiască din nou acea realitatea, să simtă acea grijă, să lase loc pentru afecțiune. Știe că ar face lucrurile diferit, ar înțelege mai mult, ar trăi altfel liniștea, ar găsi atât de multe motive să ofere iubire și recunoștință.

Știe că eforturile lui au fost adevărate, a oferit tot ce avea mai bun, a demonstrat că-i pasă și este corect. În acel trecut avea alte gânduri, era sigură că va găsi pe altcineva, va trăi libertatea, va îmbrățișa o lume diferită.

Acum vrea să îmbrățișeze din nou lumea lui, fiind sigură că are rost. El a ajutat-o să creadă, a motivat-o să fie o persoană mai bună, a fost aproape în momente bune și rele. Au rămas regretele și convingerea că totul putea fi diferit.

© De Vorbă cu Tine