Dacă omul de lângă tine îți spune că vrea să plece, nu-l implora să rămână

Se mai întâmplă ca cel pe care îl iubim să aleagă un alt drum. Desigur, facem dramă din simplu fapt că omul a hotărât să meargă pe o altă cale fără noi. Suntem cuprinși de regrete, reproșuri, de o mie și una de întrebări. Ne întrebăm unde am greșit, ce nu am făcut corect. Încercăm să ne agățăm de orice, doar ca să mai păstrăm relația în care am depus multă dragoste și răbdare.

Înainte de a vă crea iluzii, de a crede cu înverșunare că dragostea voastră niciodată nu se va pierde în vâltoare timpului, trebuie să priviți puțin în oglinda vieții, să vedeți dacă cel din dreapta voastră se află lângă voi sau voi alergați după el, de frică să nu-l pierdeți. Această alergare continuă vă poate distruge pe interior, vă poate consuma rezervorul interior care era cândva plin cu sentimente.

Din momentul în care sunteți secătuiți și obosiți, nu aveți cum să dăruiți energie și dispoziție bună. Nu veți putea să vă iubiți pe voi înșivă, să vă redescoperiți, să căutați resurse nebănuite în interiorul vostru. Canalizându-vă atenția asupra celuilalt tindeți să vă transformați în niște umbre, în niște victime neajutorate.

Dacă cel de lângă voi nu mai este în aceeași poveste, nu trebuie să vă agățați cu orice preț de el. Pur și simplu acel om a trecut prin viața voastră și a avut scopul de a lăsa ceva și de a pleca mai departe. Fiecare om care face parte din a voastră viață e o experiență. Nu întotdeauna ceea ce numiți „Iubire” poate fi cu adevărat „Iubire”. Încercați să înțelegeți că fiecare sfârșit e un nou început.

Cred că cel mai frumos ar fi dacă voi încheia acest articol cu o poveste persană care are scopul de vă încuraja și motiva.

În curtea cu păsări s-a îmbolnăvit cocoșul. Nimeni nu mai credea că va mai ajunge a doua zi să mai cânte. Despărțirea era iminentă. Găinile erau îngrijorate. Ele credeau că soarele nu va mai răsări dacă maestrul lor nu-l va mai chema. A doua zi însă ele au văzut și au înțeles: soarele a răsărit ca în fiecare altă zi și nimeni și nimic nu l-a oprit.

Deschideți ochii și încercați să înțelegeți un singur lucru: în viață există mai multe iubiri, diferite una de cealaltă.

Cu drag, Mary!