Semne că bărbatul de lângă tine se preface că te iubește și nu îi pasă

Vrei să știi că are rost, vrei să descoperi alături un bărbat demn și responsabil, vrei să stai de vorbă cu el și să găsești liniștea în sufletul tău. Doar că felul său de a fi și atitudinea din fiecare zi îți vorbesc despre indiferență și minciună.

Nu are intenții serioase, înțelegi asta atunci când îi ceri să se implice mai mult și găsește scuze ieftine, când îl provoci să-și asume rolul de partener și îți reproșează că exagerezi, când îi vorbești despre emoțiile tale și nu îi pasă.

Îți spune că te iubește, dar dincolo de această declarație se ascund doar intenții egoiste, comportamente toxice, cuvinte cuceritoare. Încerci să crezi în aceste promisiuni false, în gesturi care transformă întro mocirlă relația voastră.

Ai refuzat să crezi că ai lângă tine un indiferent, ai ales să lupți și să oferi tot ce ai mai bun, dar acele limite sănătoase te forțează să lași în urmă afecțiunea și încrederea, să recunoști că un sentiment trăit unilateral nu poate menține o relație.

Știi că nu este iubire, nici respect și responsabilitate. Este un joc prin care acest bărbat profită de tine, un scenariu construit doar de el, o dorință permanentă de a controla lucrurile, o tentativă de a manipula realitatea și viața ta.

Este lângă tine doar când are un interes, când are nevoie de susținerea ta, când are chef. În rest, se detașează emoțional, caută mereu pretexte și motive să îți reproșeze lucruri, se refugiază în propria lume când este provocat să acționeze.

Te critică, îți judecă alegerile

Toate cuvintele frumoase pe care ți le spune ascund scopuri egoiste, acele gesturi aparent drăguțe nu mai au valoare imediat cum refuzi să-i accepți comportamentul, presiunea, dorințele. Atunci are o atitudine defensivă și arogantă.

Îți spune că ești importantă pentru el, dar în realitate există alți oameni mai importanți, alte priorități, alte visuri, alte planuri de viitor. Îți promite că totul va fi bine, dar în fiecare zi te întrebi dacă mai are rost, cine este alături de tine, ce simte pentru tine.

Alege să te mintă de fiecare dată, să se folosească de sensibilitate ta, să se gândească la propria stare de bine. Sunt atât de multe măști purtate, interpretări inutile, momente umilitoare. Te simți o străină lângă acest om.

Nu a căutat să descopere lumea ta, să treacă dincolo de superficial, să-ți cunoască povestea. Îi vorbești și accepți să-ți deschizi sufletul, dar nu-i pasă când cauți soluții, când ești sinceră, când îl accepți așa cum este, când alegi compromisul.

Nu ești parte din viața lui, nu ești o persoană atât de importantă, pentru care ar ceda și ar face sacrificii, de dragul căreia ar lupta și ar demonstra. Totul se limitează la o interacțiune banală, la gesturi superficiale, la întâlniri egoiste.

Există multe secrete, reproșuri și multă tăcere. Există detașare în momente complicate, tăcere și indiferență. Se folosește de tine și de iubirea ta, fără să-i pese cu adevărat. Nu accepta asemenea scenariu toxic, nu accepta să fii rezerva lui.

 

 

Atunci când îl chemi alături și el refuză, atunci când ceri implicare și el refuză, atunci când cauți compromis și el îl refuză, nu e vorba despre iubire. E vorba despre jocul ieftin al unei persoane, care a înțeles că se poate folosi de slăbiciunile cuiva.

Pentru el nu ești importantă tu, pentru el nu contează visurile și dorințele tale. Mai importante sunt propriile dorințe, propriile scopuri. Doar se folosește de iubirea ta, amăgindu-te că simte la fel, că are aceleași intenții. Realitatea însă este cu totul alta.

© De Vorbă cu Tine