„Să pleci de lângă un om indiferent nu este o realizare. Realizare e să nu te mai întorci!”

Să pleci de lângă un om indiferent nu este o realizare. Nu este o realizare să pleci de lângă cineva care te-a tratat cu indiferență. Nu e un act de eroism să pleci de lângă omul care nu te-a ascultat, pe care nu l-a interesat niciodată ce simți, ce te doare, ce visuri ai.

Te-a mințit și ți-a golit sufletul de cele mai frumoase speranțe și niciodată nu ți-a mulțumit pentru zilele când ai avut grijă de el, pentru acele momente când i-ai fost alături, pentru amintirile frumoase pe care i le lași, pentru simplu fapt că l-ai ales.

Realizare e să nu te mai întorci. Cea mai mare realizare e să rămâi imună la toate eforturile de a te întoarce, la toate promisiunile false și la toate sentimentele mimate.

Uneori e bine să lași sufletul să fie la pământ, iar tu să rămâi în picioare. E bine să nu mai crezi cuvinte mincinoase și să nu te mai lași manipulat/ă de niște lacrimi. Uneori trebuie să gândești rațional și să ignori inima.

Ar trebui să știi că cel care te-a înșelat va repeta grșeala, iar de se va corecta, de va realiza că nu e corect cum a procedat tu mereu vei avea dubii, nu vei mai crede nimic ce-ți va spune.

Ar trebui să știi că un om care se folosește de sentimentele tale, care e lângă tine cu un scop, nu va renunța la el și nu va ține cont de ceea ce simți.

Ar trebui să știi că dacă te vei întoarce acolo unde ai suferit, vei suferi și a doua oară. De aceea trebuie să fii un om demn, cu caracter și să nu uiți de tine, deoarece atunci când toți te lasă rămâi cu tine însăți și înțelegi că toată această luptă de a demonstra că iubești sincer a fost în zadar.

Să pleci de lângă un om indiferent nu este o realizare. Realizare e să nu te mai întorci. – S. Esenin