Mulți se iubesc, dar puțini sunt împreună. Mulți sunt împreună, dar puțini din ei se iubesc

Niciodată dragostea nu a fost mai incertă și mai sensibilă ca acum. Oamenii rămân lângă cei cu care nu ar fi dorit să fie niciodată și îi părăsesc sau îi rănesc pe cei care le-ar umple viața cu sens. Iubirile mari se trăiesc la distanță sau sunt imposibile, iar un flirt de-o noapte trece în dezamăgire de-o viață. Fericirea e acolo, departe, și ca să ajungi la ea trebuie să calci peste prea multe destine sau să sacrifici ceea ce e peste puterile tale. Străinii ajung să te iubească și omul drag să te respingă. Iar toate astea se repetă cu o consecutivitate uneori insuportabilă.

Unii iubesc și nu pot avea, și alții au și nu iubesc. E realitatea unei lumi blocate undeva între orgoliu și frustrările din trecut. E soarta unora și prostia altora. E să vrei să iubești și să fie reciproc, și ca răspuns să primești doar indiferență. E să vrei să fii acolo și să îmbrățișezi, și să înțelegi că nu se poate. E lupta dintre refuz și dorință. Iar la mijloc sunt suflete moarte și inimi rănite.

Oamenii indiferenți nici nu bănuiesc câtă suferință le pot provoca altor oameni. Pur și simplu ei nu au trăit această suferință. Oamenii reci nu au cum să știe ce înseamnă durere, regret, dorință neîmplinită sau timp trăit într-o secundă. Ei se cred zei, și nu sunt decât niște umbre. De asta ai o mie de motive în plus să faci tu să fie bine. Dacă iubești, iubește total. Dacă ești alături, fii sincer și corect. Dacă te implici, o faci pentru că vrei și iubești. Nu fi fals, nu fi laș, nu fi rece. Fii tu. Fii alături!

Mulți se iubesc, dar puțini sunt împreună. Mulți sunt împreună, dar puțini din ei se iubesc.

Foto: morethenwords.com