„Vei dori să fii alături – vei găsi timp. Nu vei dori – vei găsi motive. Legea vieții și a dragostei!”

„Vei dori să fii alături – vei găsi timp. Nu vei dori – vei găsi motive. Legea vieții și a dragostei” – autor anonim

Ceea ce dorești, faci.

Iar ceea ce faci îți dictează starea ta de bine și starea celui de alături. Îți determină felul de a fi lângă cineva și pentru cineva. Nu poți să iubești și să lași, cum e imposibil să îți fie indiferent de cineva și să îl ai aproape. Poate fi cu tine, poate îl vei ține de mână, dar niciodată nu va fi în inima ta.

Lucrurile se aranjează după cum gândești și cum simți. Chiar dacă vei face efortul să rămâi lângă cineva din milă sau obligație, până la urmă vei exploda și vei lăsa totul.

Pentru că în dragoste trebuie să fii și liber. În dragoste trebuie să vrei prezența celuilalt. În dragoste trebuie să lași deoparte acest „trebuie” și să începi să iubești cu adevărat.

Vei dori să fii alături – vei fi.

Vei găsi pentru asta tot timpul din lume. Vei sacrifica alte o mie de momente. Vei lăsa deoparte orgoliul și indiferența. Vei fi pentru că vei dori cel mai mult asta. Pentru că așa e firesc, să-ți fie dor și să potolești acest dor cu o îmbrățișare, cu o conversație până după miezul nopții, cu un sărut.

Cu certitudinea că ești de acolo și că altundeva îți va fi rece și frig. Că doar brațele lui te pot încălzi cu adevărat și doar cuvintele lui te pot încuraja. Dacă nu vei fi convinsă, nici nu îți vei dori atât de mult să fii alături. Iar dacă nu îți vei dori, vei găsi motive.

Multe, false și seci motive. Nu e suficient de bun, nu sărută cel mai bine, nu vorbește cel mai frumos. Ba este bun și sărută și vorbește la fel, doar că pur și simplu nu-l vrei. Fie iubești pe altul, fie vrei să fii singură.

Vei dori să fii alături, vei schimba la 180 de grade lumea din tine.

Pentru că dorințele transformă, mai ales cele frumoase, zămislite din dragoste. Intenția de a fi alături transformă. Pasiunea la fel. Fie el cel mai grosolan bărbat sau fie ea cea mai rece femeie, dacă vei dori să o simți aproape, să-i miroși parfumul, să-i auzi cuvintele, să-i înțelegi caracterul și pur și simplu să fii alăruri, vei fi. Dacă nu, nu.

Iubirile pasionale de-o noapte, relațiile frumoase care țin ani buni, căsniciile de succes ce durează o viață, toate sunt pentru că ambii au avut dorință și au găsit timp să fie împreună. Fie că pe o noapte, pe câțiva ani sau pe viață. Deja contează cum te împaci, ce oferi și ce construiești apoi. Deși tot în timp te împaci, tot în timp oferi și tot datorită timpului construiești.

În rest găsești motive. O mie și una de motive să lași. Tu găsește o mie și una de clipe să demosntrezi contrariul.

De Vorbă cu Tine