Oricine poate iubi, când totul este bine. Și doar puțini pot iubi în pofida la orice

O să o spun simplu și clar. Cei care iubesc condiționat nu au știut niciodată ce e iubirea. Cei care se îndrăgostesc de lucruri, nu de oameni, în realitate trăiesc o iluzie amoroasă cu gust de trădare. Cei care sunt aproape în momente de fericire și fug pe ușa din spate în clipe grele sunt niște hoți de suflete.

Unele femei vor spune te iubesc zâmbind perfid. Unii bărbați vor îmbrățișa fals. Pentru că vor iubi fals. Cei care vor trăi un moment de dragoste pentru toată viața nu își vor permite să păteze un sentiment cu cerințe, cu reproșuri, cu trădări. Nu vor îndrăzni să iubească murdar. Să dorească alături condiționat. Să iubească și să judece dragostea.

Oricine poate iubi, când totul este bine. Oricine poate spune te iubesc, de nevoie sau de plăcere. Oricine poate aduce flori femeii iubite, poate susține, poate îmbrățișa. Dar nu oricine o poate face din suflet, din inimă, din proprie dorință. Nu oricine și nu oricând.

Asta și face diferența între relații fericite și relații de umplutură, între femei fericite și femei triste, între bărbați împliniți și bărbați cu frunți încruntate. Puțini pot iubi fără să caute în portofel. Fără să vadă mărimea la sâni și cât de frumos e un fund. Fără să caute dacă bine va fi sau greu va fi. Împreună veți fi. Oare asta nu e suficient să faceți atât de multe și frumoase lucruri?

Mulți caută pretexte doar să nu se implice total într-o relație. Sau caută motive să o facă. Căutând însă, pierzi esențialul. Pierzi cele mai frumoase clipe din viață pe care le-ai putea trăi frumos alături de cineva. Prea mulți se alintă în dragoste, fac mofturi, bat din picior cu pria ocazie sau dau cu pumnul. Prostii. Cine va iubi cu toată recunoștința și priceperea va avea ce-și dorește și pe cine dorește. Restul se vor limita la pasiuni și pofte. La reproșuri. La gânduri nesatisfăcute. Atât.

Oricine poate iubi, când totul este bine. Și doar puțini pot iubi în pofida la orice. – citat cu autor anonim