Mi-ai oferit ce ai avut tu mai de preț – inima ta. Iar eu am renunțat la tot ce se numea – noi!

Sunt și băieți buni. Sunt și fete rele. M-aș poziționa în grupa fetelor rebele care până la urmă rămân cu buza mușcată și cu o mulțime de regrete. Azi dimineață trezindu-mă m-am lovit de un om rece și morăcănos. Nu am fost sărutată și nici nu mi-a spus că mă iubește. A ridicat tonul la mine, mi-a reproșat că sunt o neîndemnatică și a trântit ușa în urma lui. Nu știu când va veni, dar sunt sigură că de la el va mirosi a parfum de femeie și va avea pete de ruj pe cămașă. Știu că mă minte, iar toate promisiunele sunt doar niște vorbe goale. Am crezut că alegându-l voi fi mai fericită. Ah, cât m-am îneșelat.

Îți scriu aceste rânduri printre lacrimi, ție – cel care m-a iubit cu adevărat. Tu nu m-ai certat atunci când leneveam în pat până târziu. Tu nu ai ridicat vocea la mine atunci când făceam totul pe dos. Când eram tânără și nepricepută. Nu ți-ai permis să mă insulți și să mă lovești. Îmi dăruiai flori și-mi pregăteai ciocolată fierbinte. Alergai cu mine prin ploaie, când eram bolnavă aveai grijă de mine. Mă susțineai și credeai în mine. Ai renunțat la prieteni, familie de dragul meu. Mi-ai oferit ce ai avut tu mai de preț- inima ta. În serile reci de iarnă mă încălzeai și-mi ziceai că nu vei renunța la mine. Nu ai renunțat.

În schimb eu am renunțat. Da, am fost o egoistă și o încăpățânată. De câte ori te-am insultat și te-am alungat. Apoi te chemam și te rugam să mai rămâi. Te-am dezamăgit și ți-am sfâșiat sufletul. Regret, dar nu pot repara nimic. Doar pot să-mi cer iertare. Știu că rănile rămân. Dar te rog, iartă-mă pentru indiferența cu care te-am tratat. Acum știu cum e să iubești și să fii ignorat, să nu ți se ofere nimic în schimb. Azi am realizat că nimic nu este în zadar. Viața e ca un bumerang, ce oferi aceea primești în schimb. Am conștientizat că nimic în această lume nu rămâne nepedepsit. Tu ai suferit o dată, iar eu îmi pansez rănile și simt durerea în fiecare măruntai a corpului meu în fiecare secundă, oră, zi, lună, an. Și regret.

Gesturile odată făcute necugetat se întorc înzecit mai dureros. Ai GRIJĂ PE CINE RĂNEȘTI, AI GRIJĂ CUM IUBEȘTI.

Cu drag, Mary.