Există 5 lucruri pe care o femeie demnă nu le va accepta niciodată în relația cu un bărbat

Nicio relație nu este perfectă.

Aproape întotdeauna există supărări, conflicte și lucruri nespuse între parteneri. Asta este natura umană – noi înșine suntem debusolați și confuzi, de aceea e firesc ca relațiile din care facem parte să poarte și ele amprenta dezordinii noastre lăuntrice.

Totuși, nu perfecțiunea lor este lucrul spre care ar trebui să aspirăm, de fapt. Ceea ce contează, cu adevărat, este funcționabilitatea lor. Cât de mult apreciem comuniunea dintre noi? Cât de dispuși suntem să lucrăm asupra imperfecțiunilor? Cât de clar ne putem reprezenta viitorul nostru comun?

Anume răspunsurile la aceste întrebări modelează funcționabilitatea relației din care facem parte. Și prin urmare, dacă avem o relație funcțională, ne putem conforma cu furtunile care îi mai tulbură perfecțiunea uneori.

Adevărul este, însă, că nu ne putem conforma cu orice. Chiar dacă credem că facem parte dintr-o relație mai mult sau mai puțin funcțională. Cel puțin asta ar fi viziunea unei femei demne, care și-ar cunoaște necesitățile, prioritățile și limitele în raport cu partenerul ei. Da, totul rămâne a fi individual.

Există, totuși, câteva lucruri importante, pe care nicio femeie care se respectă pe sine însăși n-ar îndrăzni să le accepte în partenerul ei!

Iată 5 dintre ele:

Violența psiho-emoțională sau/și fizică. Siguranța trebuie să rămână o prioritate. Întotdeauna. În orice relație este fundamental de important să vă simțiți protejate atât fizic, cât și psiho-emoțional. În caz contrar, relația își pierde orice sens. De aceea, dacă acest lucru este încălcat într-un fel sau altul de către partener, nu putem vorbi despre compromisuri aici.

Odată ce el a demonstrat consecutiv anumite comportamente care v-au amenințat armonia lăuntrică, trebuie să renunțați la el. Niciodată nu puteți fi sigure cum evoluează poziția lui pacifistă în una de agresor. Dacă astăzi el a ridicat vocea neadecvat de mult, mâine el v-ar putea lovi. O femeie care se respectă nu va tolera așa ceva!

Încălcarea limitelor personale. Fiecare persoană își are propriile limite. Firește că ele variază în dependență de personalitate și de tipul de relație în care sunteți angajați, dar ele oricum rămân a fi valabile. Când e vorba de relații amoroase, caracterizate printr-un grad avansat de intimitate între parteneri, este deosebit de complicat să păstrăm aceste limite.

De aceea, este important să le stabilim de la bun început, verbalizându-le clar și deschis. Dacă, însă, am făcut acest lucru, iar partenerul continuă să le încalce, nu trebuie să ne conformăm cu această ordine a lucrurilor.

Nu contează despre ce este vorba. Atât viziunile voastre asupra timpului nostru, spațiului personal, intimității, confesiunii, etc., cât și starea noastră de spirit nu pot fi invadate.

Lipsa susținerii, încurajării și ajutorului reciproc.

O femeie cu un simț accentuat al demnității de sine va cere să fie nu doar respectată, ci și susținută, încurajată și ajutată de către partenerul ei ori de câte ori are nevoie de asta. Și asta pentru că ea este pregătită să-i ofere același lucru în schimb. O astfel de femeie știe cum funcționează relațiile de calitate și cum partenerii ar trebui să se trateze reciproc în cadrul lor și ea nu va permite să fie lipsită de aceste componente fundamentale ale ei.

Ea știe că merită cel mai bun, la fel ca și partenerul ei, de aceea va face tot posibilul ca să edifice o atmosferă caldă, incluzivă și protectoare în cadrul comuniunii din care face parte.

Împiedicarea ambițiilor și aspirațiilor profesionale. Nu este posibil să creezi o relație sănătoasă cu un partener care nu-și dorește să te vadă fericită și satisfăcută de toate dimensiunile vieții tale, inclusiv de cea profesională. Un partener care nu te susține, ci dimpotrivă – te împiedică în tentativa ta de a te afirma ca o femeie ambițioasă, nu te merită.

Nu permite neîncrederii, invidiei și mărginirii psiho-cognitive ale partenerului tău toxic să te distanțeze de la viața pe care ai vrea să o trăiești, cu adevărat. Milioane de femei din istoria omenirii nu au pătimit de-a lungul secolelor, ca tu să renunți atât de simplu la visele tale. Vei regreta peste ani această alegere.

Absența emoțională.

Se spune că femeile pot ierta aproape orice în afară de indiferență. Și e adevărat acest lucru. Implicarea, prezența emoțională, comunicarea și colaborarea constantă sunt ceea ce alimentează orice relație sănătoasă. O femeie care se respectă cu adevărat nu se va lăsa suprimată de tăcere și indiferență.

Ea știe că aceste lucruri nu doar rănesc, ci și anulează orice posibilitate de a avea un viitor de calitate împreună. Ea știe că merită mai mult de atât…

Daniela M.