Trădarea este o alegere. Dacă iubești sincer nu vei provoca suferință

Trădarea are rădăcini adânci în conștiința omului. Trădarea poate exista, doar dacă la început a fost prezentă încrederea. Nu ne poate trăda un străin sau un dușman, ci doar omul în care credeam atât de mult.

Se poate să-ți protejezi relația de o eventuală trădare?

Cu părere de rău, oamenii care au trecut printr-o trădare nu-și permit riscul să se aventureze în a-și deschide inima. Iar într-o eventuală relație cer de la al lor partener jurăminte de fidelitate și iubire veșnică.

Nu sunt greșeli care duc spre trădare și nici nu poți să-ți controlezi partenerul ca să nu te trădeze. Trădarea este un sentiment care ține de viață și de calea individuală a fiecărui om. Este un moment favorizat de circumstanțe, însă și ele au o limită.

Cel mai mult contează cum se raportează omul de alături la tine. Ce simte el pentru tine. Își face planuri de viitor, vrea să fiți împreună, are intenții serioase? Cum reacționează în momentul unui conflict?

Se folosește de moment pentru a te acuza, sau încearcă să găsească alături de tine o soluție. Evadează din relație, alegând să trădeze, sau rămâne alături, gata să investească timp și efort. E vorba despre alegeri, mereu este vorba despre alegeri.

Alegi raportându-te la priorități, la valori, la felul în care ai fost educat, la ce așteptări ai. Dacă îți dorești mult să fii cu acest om, nu vei trăda niciodată. Vei pleca, dar nu vei trăda.

Este dureros, dar trebuie să treci peste trădare

Atunci când afli că ai fost trădat de partenerul de cuplu sau de prieten este devastator, poate fi tragic. Apar sentimentele de răzbunare. Dorești să negi valorile celuilalt, să consideri că gândurile tale sunt mai importante decât ale lui.

Ești convinsă că ceea e simți tu este mai valoros. Trădarea este ca o rană vizibilă pe care ai vrea să o acoperi ca să nu se vadă, în loc să o tratezi. Încearcă să conștientizezi situația în care te afli și să o accepți.

Încearcă să te detașezi puțin de acest haos emoțional, să te întrebi cum s-a ajuns aici. Ce factori au contribuit la un deznodământ trist? Poate că vina aparține amândurora, poate că lucrurile nu au fost corect de la început.

Trădarea este o alegere. Cât de straniu ar suna, dar trădarea e o alegere. Nu are în spate greșeli care ar scuza fapta pe care ai săvârșit-o. Ai trădat pentru că nu ai iubit, pentru că nu te-ai mai regăsit lângă omul de alături.

Poate ai fost răscolit de amintiri în clipa când ai văzut un chip counoscut cu care cândva te-ai iubit. Ai avut șansa să faci un pas în urmă sau să te lași condus de emoții și orgoliu.

Este alegerea ta pe care trebuie să ți-o asumi.

Cu drag, Mary