El nu s-a ținut de cuvânt, de aia nici eu nu m-am ținut după el. Nu poți să te agăți de o dragoste singură

Nu aveam cum să iubesc la nesfârșit pentru doi. Știu că ziua în care mi-a promis că mă va iubi o viață a fost una fericită. După a urmat realitatea, pe departe la fel ca începutul. O vreme mă gândeam că așa e felul lui de a iubi. Apoi am vrut să-l ajut, să-l înțeleg. Când m-a respind cu vehemență, am înțeles că asta mă așteaptă dacă rămân: regret, speranțe deșarte și o promisiune care s-a ruinat prea repede. Atunci am călcat pe emoții și am plecat. Nu am reușit să mă țin după el, gândurile și faptele lui erau prea departe de relația noastră.

De atunci nu am înțeles femeile care au decis să rămână alături de bărbați indiferenți. Le-am înțeles dependența, le-am înțeles privirea neputincioasă când erau sărutate, dar nu le-am înțeles alegerea. Atât de mulți oameni confundă sclavia emoțională cu dragostea. Mulți cad în plasa unor profitori. Mulți rămân acolo pentru totdeauna, crezând că într-o zi lucrurile vor sta altfel. Dar trece un an, cinci, o viață și nimic nu se schimbă. Apar apoi regretele, dezamăgirile și viața pare o consecutivitate de eșecuri. De ce să ajungi până acolo, dacă poți să alegi?

Nu încerca să rămâi alături de cei care îți trădează așteptările și odată cu ele trădează și toate promisiunile făcute. Dacă te înșeală azi, te uită mâine și te critică poimâine, să știi că nimic altceva decât indiferență și înșelare nu vei avea după asta. Oamenii nu se schimbă. Dacă tu iubești și nu e reciproc, nu căuta să rămâi. De ce să lupți pentru doi? De ce să regreți apoi? Nu deveni dependentă de o singură îmbrățișate, atunci când celelalte gesturi arată constrariul. Iubește sincer alături de un om sincer. Iubește în doi.

El nu s-a ținut de cuvânt, de aia nici eu nu m-am ținut după el. Nu poți să te agăți de o dragoste singură.