Nu te întoarce la omul care te-a făcut să suferi atât de mult

Viața nu este perfectă, de aceea într-o zi ai putea să nu te recunoști. Experiențele pe care le-ai avut și circumstanțele prin care ai trecut ți-au oferit imunitate și multe lecții importante. Evoluția ta înseamnă maturizare. Trecerea de la adolescență la maturitate de multe ori este însoțită de anxietate, stres și dezamăgire.

Lumea odată văzută în culori roz se sfârșește din secunda în care copilul din tine descoperă cum arată decepția, când se ciocnește cu primele frustrări. Abia atunci începi să fii responsabil de propria viață.

Iubirile și prieteniile din adolescență foarte rar ajung să se păstreze în timp. Iubirile sunt naive, iar prieteniile nu sunt bazate pe reciprocitate. Dragostea este formată din naivitate și multe visuri. Trecând prin viață înțelegi că cea mai mare durere ți-o poate provoca doar cel pe care l-ai iubit cel mai mult.

Fiecare om are nevoie de o șansă. Dar sunt și limite. Există un echilibru. Nu poți accepta prieteniile sau relațiile de dragoste care te doboară, care nu-ți oferă nimic în schimb. Da, uneori ți s-ar putea provoca durere inconștient, dar când o relație devine toxică, întreabă-te dacă merită să stai acolo, dacă merită să te consumi.

Când omul de alături nu trăiește aceeași poveste împreună cu tine, înseamnă că a venit momentul să-ți urmezi propria cale. Sunteți doi oameni care merg pe traiectorii diferite, atât.

Nu te întoarce la omul care te-a făcut să suferi atât de mult. Niciodată. Învață lecția, mergi mai departe, iubește, trăiește fiecare clipă cu recunoștință.

Cu drag, Mary