Nu te întoarce la omul care te-a făcut să suferi atât de mult

Viața nu este perfectă, vei avea parte de momente complicate, din acest motiv într-o zi ai putea să nu te recunoști. Experiențele pe care le-ai avut și circumstanțele prin care ai trecut îți vor oferi imunitate și multe lecții importante.

Evoluția ta înseamnă maturizare. Dar această schimbare de multe ori este însoțită de anxietate, stres și dezamăgire. Lumea odată văzută în culori roz se sfârșește din secunda în care copilul din tine descoperă cum arată dezamăgirea.

Te ciocnești cu primele frustrări. Trebuie să faci față unor atitudini nu de fiecare dată corecte. Ai parte de trădări, de umilințe chiar. În tot acest timp trebuie să găsești soluții, să mergi înainte. Abia atunci începi să fii responsabilă de propria viață.

Dragostea uneori aduce cu sine naivitate și multe visuri. Trecând prin viață înțelegi că cea mai mare durere ți-o poate provoca doar cel pe care l-ai iubit cel mai mult. Cel în care ai avut cea mai mare încredere. Cel care era totul.

Ajungi să trăiești suferința, să o simți cu toate celulele corpului. Sacrifici totul de dragul unui indiferent. Uiți de tine, pentru câteva momente de fericire. Dar și atunci știi că nu așa se trăiește fericirea, că e vorba despre iluzie.

Fiecare om are nevoie de o șansă. Dar sunt și limite. Există un echilibru. Nu poți accepta relațiile care te doboară, care nu-ți oferă nimic în schimb. Atunci când o relație devine toxică, întreabă-te dacă merită să stai acolo, dacă merită să te consumi.

De cele mai multe ori vei înțelege că nu merită

Când omul de alături nu trăiește aceeași poveste împreună cu tine, înseamnă că a venit momentul să-ți urmezi propria cale. Sunteți doi oameni care merg pe traiectorii diferite, atât. Două povești care nu se potrivesc.

Nu te întoarce la omul care te-a făcut să suferi atât de mult. Niciodată. Învață lecția, mergi mai departe, iubește, trăiește fiecare clipă cu recunoștință. Recunoaște că, de data aceasta, nu a fost să fie. Înțelege că mai importantă este liniștea ta.

Contează să găsești pacea în sufletul tău, chiar dacă uneori îți dorești cu disperare să întorci omul, să mai trăiești din nou acele clipe, să te regăsești din nou fericită, de mână cu el. Dacă nu are rost, nu forța lucrurile.

Nu te întoarce acolo unde nefericirea era la ea acasă. Vei distruge tot ce ai mai frumos în tine. S-ar putea ca după să nu mai crezi niciodată în iubire. Să știi că nimeni nu merită asemenea sacrificiu. Omul care ține la tine, nu îndrăznește să te umilească.

Chiar dacă va veni mai târziu, implorând iertare. Chiar dacă îți va spune că s-a schimbat. Oamenii nu se schimbă atât de ușor, mai ales cei care au demonstrat în repetate rânduri cât de manipulatori sunt. Mai ales că nu poți scoate din tine durerea.

Nu poți șterge cu buretele toate amintirile adunate din trecut. Iar acele amintiri sunt toxice, acel trecut este bolnăvicios. Nu te întoarce lângă omul care nu a înțeles cât de specială și de iubitoare ești. Undeva în această lume există omul tău, corect și bun.

Mary