Când un bărbat te iubește și când se folosește de tine: câteva diferențe importante

Fiecare dorește să găsească pe cineva. Este complicat să-ți găsești omul cu care să te completezi, în fața caruia să te destăinui sincer, fără a-ți fie teamă că ar putea să te judece, să te învinovățească. Mai întâi de toate, trebuie să treci prin niște experiențe și lecții de viață. Din păcate, nimeni nu este scutit de relațiile toxice. Toate putem fi manipulate, mințite și folosite în favoarea unor scopuri străine.

Dragostea nu înseamnă suferință. Bărbatului de alături nu trebuie să-i fii psiholog. O relație sănătoasă nu este bazată pe sacrificii și nici nu te simți vinovată pentru eșecul partenerului tău. Atunci când partenerul te manipulează, demnitatea ta este ignorată. Simți frica de a rămâne singură și ignori faptul că această relație îți pune în pericol integritatea fizică, echilibrul emoțional, chiar și sănătatea.

Ai putea crede că așa trebuie să fie relațiile. Aș vrea să știi: frica de a rămâne singură, faptul că nu meriți atenție, dragoste și apreciere, că nu meriți să fii ignorată, abandonată, toate își au rădăcina din fragedă copilărie pe baza experinețelor trăite. Ele îți pot determina tiparele comportamentului la maturitate, în relațiile cu bărbații. Manipularea și dependența față de un bărbat este foarte nocivă și pot avea consecințe negative asupra viitorului.

Când un bărbat te iubește, el este: 

1. Respectuos. Bărbatul care te iubește mereu îți va respecta opiniile și alegerile;

2. Încurajator. Un  bărbat iubitor își încurajează partenera. Îi este alături indiferent de circumstanțe și de provocările pe care le are de depășit.

3. Afectuos. Cel care ține la tine cu adevărat te suprinde frumos și îți demonstrează acest lucru cu ajutorul faptelor care nu ascund scopuri.

4. Onest. Bărbatul care te iubește este sincer cu tine. Doar că a lui sinceritate nu te umilește și nici nu te insultă, ci dimpotrivă te motivează și te încurajează.

5. Înțelegător. Partenerul care poartă față de tine sentimente sincere, chiar și în momente tensionate își controlează emoțiile și este înțelegător.

Când un bărbat se folosește de tine, el este: 

1. Manipulator. Bărbatul care nu te iubește te va forța în multe cazuri să faci unele lucruri inconfortabile , dar care sunt în fovoarea lui.

2. Agresiv. Insulta și umilința sunt niște emoții care nasc durerea. Un bărbat care te iubește nu ar putea să te insulte sau să te umilească.

3. Posesiv. Nu ești un obiect care îi aparține cuiva. Bărbatul posesiv va avea această senzație.

4. Interesat. Bărbatul care ține la tine te va apela oricând. Te va căuta, se va gândi la tine. Pe când cel care urmărește interese, va avea nevoie de tine, atât timp cât îi va trebui.

5. Indiferent. Te va trata ca o parte a lui, față de care are dreptul să se comporte în orice mod.  Cel care te iubește niciodată nu-i va fi indiferent ce simți, ce crezi despre unele păreri ale lui.

Într-o relație sănătoasă femeia se simte fericită și împlinită. Din momentul în care înțelegi că pentru a fi iubită ești nevoită să faci față unor emoții negative care îți provoacă durere, întreabă-te dacă relația în care te afli este una sanătoasă sau nu. Când sentimentele, gândurile și alegerile celui de alături sunt mai impotante decât ale tale, când îi ierți insultele la adresa ta, indiferența, având ca scuză experiențele din al său trecut, atunci trebuie să conștientizezi că relația în care te afli te pune în anonimat și te stoarce de puteri.

Cu drag, Mary