Iată adevăratele motive pentru care femeia se simte nefericită într-o relație!

Deseori femeile au strategii comportamentale ineficiente, care sunt realizate inconștient. Dar odată realizate, femeile începe să se simtă nemulțumite și nefericite în relația în care sunt. Oamenii se implică în relații pentru că au anumite necesități pe care le pot realiza doar interacționând cu alți oameni.

De aia o relație între un bărbat și o femeie poate fi numită fericită atunci când ambii parteneri își realizează necesitățile la un nivel satisfăcător.

Nivelul de satisfacție poate fi calculat după formula: Satisfacție = Realitate – Așteptări. 

Dragul meu, aș vrea să fie așa. Ce zici? Poți să faci asta pentru mine? Este compatibilă această așteptare a mea cu scopurile tale?

Din păcate, puține femei se gândesc despre ce este cu adevărat important pentru ele într-o relație, iar și mai puține discută despre asta cu partenerul. Ele pur și simplu așteptă ca totul să se rezolve de la sine. „Dacă el mă iubește, își va da seama” – aceasta este regula. Realitatea însă este una: nu poți ghici gândurile oamenilor.

Alt moment specific comportamentului unui femei – se implică în relație, se jertfesc de dragul bărbatului, în speranța că vor primi pe merit. Dar relația între doi oameni poate fi percepută ca două conturi, pe care fiecare le deschide pe numele celuilalt și în care zi de zi adaugă ceva.

În același timp, ambii nu uită să adauge și în propriul cont. Așadar, o femeie adaugă cât mai mult în contul omului de alături, sperând că acesta va remarca gestul. Problema e că acesta nu de fiecare dată reușește să aprecieze efortul femeii, mai ales dacă femeia nu vorbește despre asta.

În timp, bărbatul începe să perceapă eforturile femeii drept o normalitate. Lui îi este comod să facă gesturi mai mari, nu neapărat zilnice. De aia felul în care o femeie se implică prin gesturi mărunte, poate fi subapreciat.

Femeia nu este deprinsă să aibă grijă de ea. E ultimul ei scop. Scopul ei este să adauge în contul bărbatului. Iar când vede că nu primește nimic în schimb, se supără sau vine cu pretenții. Ambele strategii sunt manipulative.

Cea mai frecventă reacție la această supărare este ignorarea. Bărbatul, simțind această tentativă de manipulare, preferă să nu remarce femeia. Dar anume femeia este cea care a răbdat acest scenariu până la urmă, până când nu a mai rezistat.

Atunci scopul ei este să transmită partenerului informația despre nemulțumirea care o deranjează. În același timp, femeia se teme să primească refuz din partea bărbatului, de aici și acest cerc vicios.

În timp situația devine tot mai tensionantă. Partenerii se îndepărtează tot mai mult. Atunci care este soluția?

1. Să reunoască ineficacitatea strategiei.

2. Să învețe să-și verbalizeze dorințele și așteptările.

3. Să învețe să aibă grijă de ea însăși, fără intervenția cuiva.

Atunci și bărbatului îi va fi mai interesant să aibă gijă de femeie. Să te bucuri alături de o femeie fericită este mult mai plăcut.

Sursa :