Dacă iubeşti sufletul cuiva, grija şi devotamentul său, îl vei iubi mereu. Despre cuplurile cu adevărat fericite

Atunci când iubești un suflet cu dăruire și respect, lumea acestuia va deveni și lumea ta…

Sunt femei care vor mai mult decât intimitate şi mai mult decât flori. Femei care au gust şi rafinament, care ştiu să iubească şi să fie iubite. Care nu vor numai săruturi pasionale, dar şi respect, înţelegere sau o discuţie sănătoasă. Care ştiu că locul lor este alături de un bărbat la fel de înţelept.

Ea. Femeie. E rebelă, dar e şi o copilă mică ce se vrea purtată în brațe. S-a întrebat de atâtea ori unde este el şi atunci când l-a găsit i-a oferit lumea toată. El a înţeles cât de specială este şi câtă dragoste se ascunde în ochii ei. Poate că din acest motiv între ei şi-a găsit locul o emoție: fericirea.

Ea. Femeie. Alături de el. Frumos, aşa este? Ar fi şi mai frumos, dacă ambii ar înţelege că din cuvinte siropoase şi declaraţii îndrăznețe nu faci nimic. Faci doar relaţii siropoase, adică bolnăvicioase.

Într-o relaţie bună nu există poziţii şi nici ierarhie, trepte de recunoaştere sau de alint. Ambii vor şti să pună umărul şi vor construi la fel de mult. 

Ea îl va susţine în toate. Va avea grijă să fie alături când lucrurile vor merge prost. Îi va demonstra că suflete pereche există, iar împreună nu este o definiţie dependentă de starea de bine. Îl va iubi cu ochii, dar şi cu inima. Pentru că inima îi va spune că grijile sunt doar un moment trecător iar fericirea nu o numeri în cuvinte.

El va înţelege că îl iubeşte. El o va iubi la rândul său. El va fi lângă ea o viaţă şi va aprecia că este o femeie frumoasă, o soţie unică, o mamă iubitoare şi un prieten bun şi toate astea fiindu-i alături.

Ea îşi va face grijă când îl va vedea agitat. Ea va căuta să cunoască lumea lui, povestea lui, idealurile şi principiile de viaţă. Iar asta o poţi face doar fiind lângă omul tău, mână de mână.

Dacă iubeşti un bărbat doar pentru că este puternic şi frumos, atunci când îşi va pierde din putere şi frumuseţe nu îl vei mai iubi.

Dacă iubeşti un bărbat doar pentru că are suficienți bani în portmoneu, atunci când nu îi va merge bine nu îl vei mai iubi. Şi invers, dacă iubeşti o femeie doar pentru corpul ei de invidiat, atunci când îţi va naşte trei copii şi ridurile de pe față își vor spune cuvântul, nu o vei mai iubi.

Mai ales că în jurul tău mereu vei găsi pe cineva mai bogat, mai frumos, mai atrăgător. Însă dacă iubeşti sufletul cuiva, grija şi devotamentul său, îl vei iubi mereu. E lege, nu vei iubi o femeie care îşi dă aere de mare doamnă, ci femeia ta, simplă şi atât de unică în acelaşi timp.

Să iubeşti o femeie nu pentru frumuseţea ei, ci pentru feminitatea ei. Nu atunci când poartă rochii speciale sau își aruncă tone de parfum peste ea. Să o iubeşti când zâmbeşte sfios şi când mâinile-i calde cuprind un gând senin. 

Să o iubeşti dacă te priveşte cu graţie şi nu cu aerul unei doamne. Să o iubeşti pentru sufletul ei frumos. Iubeşte o femeie pentru că îşi poartă demnitatea cu grijă. Iubeşte o femeie pentru toate momentele în care îţi este alături şi fii pe măsura aşteptărilor ei.

Într-o relație, echilibrul este cheia tuturor emoțiilor.

De Vorbă cu Tine