Ce comportament va avea bărbatul de alături, dacă vrea să se despartă de tine

Ai vrea să-l vezi afectuos și sincer, să fie îndrăgostit de tine ca în prima zi, să se implice cu responsabilitate și să vrea să construiască mai mult decât o aventură. Dar, uneori, nu poate fi vorba despre sinceritate și deschidere în relație.

Poate că nu și-a dorit niciodată o relație serioasă cu tine, poate că în timp s-a convins că nu alături de tine este locul său. Poate că deja are pe altcineva, sau flirtează alte femei, sau pur și simplu vrea să evadeze din această poveste.

Nu poate să ascundă la nesfârșit adevăratele sale intenții, așa cum nici tu nu poți să ignori mult timp gesturi și cuvinte care dor, comportamente care îți vorbesc despre detașarea lui, despre o decizie pe care deja a luat-o și nu o va schimba.

Din moment ce nu își mai vede viitorul alături de tine, orice efort devine inutil, orice cuvânt frumos își pierde valoarea, orice compliment se risipește în aer. El pur și simplu se retrage în propria lume, fără a mai fi interesat de tine.

Această detașare emoțională se simte în orice acțiune: discuțiile cu el devin banale sau lipsesc în totalitate, evită să îți vorbească deschis despre emoțiile lui, să împartă cu tine din grijile și bucuriile sale, așa cum o făcea în trecut.

Alege să facă alte lucruri decât să stea cu tine. Alege să iasă cu prietenii decât să te invite undeva. Descoperă noi pasiuni, îți spune că este ocupat, că are multe alte treburi de rezolvat, ba chiar îți reproșează să nu îl mai cicălești la fiecare pas.

În timp, reproșurile trec în critici și acuzații

În sinea lui știe că nu va fi cu tine mult timp, deci nu mai are motive să fie atent la ceea ce spune și ce face. Îți judecă deciziile, își permite să te umilească, să desconsidere toate gesturile tale, chiar dacă sunt făcute în numele relației voastre și de dragul lui.

Nu-i pasă că te simți prost și ai nevoie de el alături, de susținerea lui. Nu-i pasă că ai suferit un eșec, evidențiază de fiecare dată detaliile negative, ba chiar se bucură atunci când greșești. Este felul în care te provoacă să iei o decizie radicală.

Poate să îți vorbească urât, fără să mai știe care sunt limitele. Poate să te privească cu indiferență atunci când inițiezi momente frumoase. Poate să respingă propunerile tale de a îmbunătăți lucrurile, reacționând foarte defensiv.

Nu mai ești prioritatea lui, deci starea ta de bine nu mai contează. Încrederea, empatia și sinceritatea nu mai au valoare pentru el. Se dezice de orice rol asumat în relație, de orice responsabilitate firească pentru un partener.

În sinea lui nu te mai consideră iubită, prietenă, om de încredere. În sinea lui ești parte din trecut, o străină, persoana care îl oprește să descopere lumea și să trăiască libertatea. Pasează pe umerii tăi orice decizie importantă.

Dacă simți că nu mai este același bărbat asumat și iubitor, caută răspuns la întrebări importante, descoperă adevărul și dacă înțelegi că nu are rost, refuză să mai fii rezerva lui.

© De Vorbă cu Tine