„Sunt oameni după plecarea cărora nu mai ești niciodată la fel…”

Dragostea este dragoste și omul iubit e omul iubit. Nu vei găsi altul la fel și nici nu vei dori asta. Uneori însă nu totul e așa cum îți dorești și omul care odată era totul pentru tine poate deveni străin. Îl vei purta în inimă, îl vei trăi prin amintiri, dar nu va fi alături. El va pleca.

Tu vei suferi mult… e ca și cum ți-ai lua rămas bun de la o parte din tine. O mie de prieteni, psihologi, fragmente din cărți pot să îți spună că nu merită să continui, nu îi vei asculta. Vei dori înapoi ceea ce era aproape de sufletul tău. 

Vei avea alte răspunsuri la întrebările care în trecut îți ofereau plăcere. Iubești? Ești fericită? Vei acuza lumea care le va da. Nu vei înțelege pe unii și vei respinge pe alții.

Pentru că nimic nu îți va putea liniști frica de a fi singură. Pentru că sunt oameni după plecarea cărora vrei să fii singură. Atunci îți este teamă de ceea ce ești. Da, mulți îți vor spune că fiecare are lumea lui, că trebuie să mergi înainte, că nu a fost al tău și că viața îți va oferi multe alte momente frumoase.

Să știi că așa și este. Vei avea aceste momente, vei merge înainte. Dar nu trebuie să te prefaci că acest bine l-ai știu dintotdeauna. A fost odată un om. L-ai iubit pe acest om. El nu mai este. Tu nu mai ești la fel.

Sunt oameni după plecarea cărora ai vrea să pleci la fel, cât mai departe. Să o iei de la început, fără drame, fără suferință, fără alte începuturi. După ei îți vei schimba viața, de cele mai multe ori spre bine.

După ei vei înțelege cât de mult contează momentul și că toate momentele adunate împreună fac viața. După ei vei fi mai puternică, mai liberă, mai hotărâtă. Sunt oameni care pleacă și iau cu ei partea cea mai plângăcioasă din tine, mai tristă, mai rezervată. Iau regretele și dorința ta să fii mereu rezervă.

Iau frica și dragostea ta suferindă. Tu rămâi altfel, tu ești altfel, tu iubești altfel. Sunt oameni după plecarea cărora plângi și oameni care te lasă zâmbind. Ei toți te vor învăța un lucru: după ei vei fi diferită, după ei și trebuie să trăiești diferit. Fără regrete. Frumos. Cald. Din dragoste.

De Vorbă cu Tine

„Sunt oameni după plecarea cărora nu mai ești niciodată la fel!” – citat cu autor anonim