Mai bine rămâi singură, decât să trăiești durerea, trădarea și indiferența lângă un om toxic

Este frumos să te regăsești alături de un suflet drag, să vrei să construiești, să poți avea încredere, să știi că are rost. Este frumos să trăiești dragostea, să nu îți fie frică de prezent și de viitor, să te atașezi de lumea lui și să fii recunoscătoare.

Dar nu de fiecare dată are rost și nu de fiecare dată poți avea încredere. Uneori indiferența și comportamentul toxic al partenerului te forțează să nu mai vrei nimic, să te sufoci în această lume străină, să suferi în fiecare zi.

Firește, dacă iubești din toată inima vei face tot posibilul să continui această relație, vei demonstra și vei lupta cu disperare, vei cerși atenție și vei implora să vină cu o reacție. Dar reacțiile vor fi de fiecare dată egoiste.

Dacă nu îi pasă, te va trăda în continuare. Dacă te consideră doar o aventură, va pleca cu prima ocazie. Dacă se joacă cu emoțiile tale, te va manipula în cele mai urâte moduri, crescând obsesia față de el.

Întreabă-te ce emoții trăiești alături de acest om, care sunt perspectivele acestei relații, ce se întâmplă în acest moment cu tine, cu voi. Dacă îți confirmi din nou și din nou că nu există loc pentru comunicare sănătoasă și echilibru, de ce să rămâi?

De ce să accepți trădarea și umilința, doar pentru a nu fi singură? De ce să îți spui că este omul tău, dacă nu te iubește și nu îi pasă? De ce să fugi de acea decizie importantă pe care trebuie să o iei?

Alege liniștea din sufletul tău

Alege să construiești corect, să descoperi echilibru și empatie în relație, să fii recunoscătoare pentru felul de a fi al omului drag, nu să te întrebi ce se va mai întâmpla de data aceasta, ce cuvinte urâte îți va mai spune.

Nu trebuie să îți fie frică de singurătate, uneori este singura cale pentru a găsi lumina în sufletul tău, pentru a nu uita de tine, pentru a te detașa de o poveste toxică. Refuză să fii rezerva cuiva, să joci un rol umilitor.

Refuză să îmbrățișezi trădarea, să îți spui că așa este el, oricum te iubește, se va schimba într-o zi. Nu există loc pentru iubire în cazul unui comportament egoist și manipulator. Nu există loc pentru respect atunci când se folosește de tine.

Păstrează propria demnitate, ai curajul să oprești o relație în care doar tu te implici și iubești, îndepărtează-te de omul care te critică fără motiv, te judecă, caută să te controleze, nu vrea să comunice, să aibă grijă de tine.

Este mult mai sănătos să te desparți de un partener care ți-a cofirmat de atâtea ori că puțin îi pasă, decât să forțezi lucrurile, să cedezi de fiecare dată, să implori. Atunci nu e vorba despre o relație sănătoasă, despre un viitor frumos.

Caută să te cunoști mai bine, să te respecți cu adevărat, să știi ce vrei de la această viață și de la o relație. Înțelege că este inacceptabil să trăiești durerea, indiferența și trădarea într-o relație.

© De Vorbă cu Tine