Când nu are rost și nici nu merită să oferi a doua șansă

În viață ți se întâmplă multe situații, de toate genurile. Probabil ți s-a întâmplat ca un om foarte drag ție să te dezamăgească. Ce faci? Îl ierți? Îi mai dai o șansă? Îi mai permiți să repete și a doua oară, poate și a treia aceeași greșeală? Nu acesta e sfatul meu.

Dacă te-a dezamăgit vreodată în viață cineva, nu merită a doua șansă la sigur! Dezamăgirea repetată de la un bărbat care a îndrăznit o dată și te-a trădat este inevitabilă. De aceea cel mai potrivit lucru pe care îl puteți face este să rupeți imediat răul de la rădăcină. Este într-adevăr ușor de spus, dar mai greu de făcut. Da, la început va fi greu, poate chiar foarte greu.

Va durea, vor fi lacrimi. Multe lacrimi în pernă. Dar vei învăța să trăiești fără el, te vei obișnui. Dar mai bine să suferi o dată, decât să suferi toată viața, ani de zile.

Nu oferi o a doua șansă cuiva care nu merită deloc. Acesta este un lucru lipsit de sens. Când îi dai cuiva o a doua șansă, de fapt ar fi ca și cum ai încerca să te îndreptățești, de parcă ți-ai oferi ție însăți această șansă.

Se întâmplă astfel, fiindcă încă nu sunteți gata să scoateți acea persoană din inimă și din suflet. Nu sunteți gata să îi dați drumul să plece. Dar trebuie să înțelegeți că oamenii nu se schimbă. Un om mincinos este un om mincinos. Un idiot este un idiot. Un afemeiat rămâne un afemeiat.

Nimic bun nu iese atunci când devii bună la inimă și îi dai cuiva voie să se întoarcă înapoi în casa ta, în inima ta, în sufletul tău. Rezultatul este, din păcate, unul singur: va fi prea târziu când îți vei da seama că ai făcut o greșeală enormă și că el din nou ți-a acaparat gândurile, sentimentele, libertatea.

Dacă te-a dezamăgit cineva, dacă te-a părăsit o dată fără vreun motiv și a scuipat în sufletul tău, atunci arde podul dintre voi și mergi înainte. Nu regreta nimic! Dând o a doua șansă acestui om, să știi că vei mai plânge în pernă, nu doar o zi, dar mult mai multe. Nu călca de două ori pe greblă. Știi că doare.

Oferă a doua șansă omului care este gata să te convingă în fiecare zi că această șansă merită timpul și dragostea ta.

Iubește-te! Respectă-te! Mai întâi pe tine, apoi pe toți ceilalți. Ai mândrie! Fii tare! Fii puternică până la sfârșit! Întreaga noastră viață e o luptă. În primul rând cu noi înșine, apoi cu cei din jur. Fii cea care câștigă!

Sursa :