Semne că el nu apreciază deloc că ești parte din viața lui

Nu poți să ignori la nesfârșit un comportament egoist și indiferent. Nu poți să speri că acest om se va schimba, confirmându-ți în fiecare zi că lucrurile stau complet diferit. Nu poți să cauți cu disperare soluții, știind că ele nu sunt și nu vor fi.

Sunt așa parteneri, dispuși doar să se folosească de sentimentele sincere ale omului de alături. Ei caută răspunsuri doar pentru propriile întrebări, se activează doar pentru propriile interese și nu vor să se implice mai mult decât consideră necesar.

Îți va fi greu să recunoști acest lucru, dar poate anume acest moment va fi punctul de pornire spre un alt drum, al tău, lipsit de suferință și dependențe. Dacă un bărbat nu apreciază deloc că ești parte din viața lui, vino cu o reacție. Iată câteva semne că acesta este adevărul:

În primul rând, el nu își asumă rolul de partener. Îl vezi în multe situații indiferent, dispus să rămână pe poziții și să distrugă armonia dintre voi, decât să reacționeze în mod înțelept la provocările din fiecare zi.

A fi cu cineva nu înseamnă doar a bifa acest statut. Înseamnă să te conectezi emoțional la lumea celui de alături, să te implici în mod constant, să dezvolți relația, să conștientizezi valoarea și însemnătatea fiecărui cuvânt spus și a fiecărei acțiuni.

El însă refuză toate aceste lucruri

Mai mult decât atât, caută să transforme relația în instrumentul perfect de realizare a propriilor dorințe. Nu ar fi reușit acest lucru având un comportament corect, iată de ce alege să manipuleze, să controleze, să domine.

Care este rolul tău în toată această poveste? Poate că nu conștientizezi acest lucru de la început, dar în timp semnele devin tot mai evidente: doar dorințele lui contează, doar opiniile lui sunt importante, doar soluțiile lui au valoare.

Nu ești o prioritate pentru acest om. Iubirea ta sinceră nu este suficientă pentru a-l convinge să fie mai asumat, să aprecieze felul în care te apropii de sufletul său și vrei să-l cunoști cu adevărat. De ce să se complice cu emoții străine?

De multe ori rămâi singură în fața unei realități triste. Sunt momente când ai nevoie de susținerea lui, dar aceasta nu există. Sunt momente când vrei să fii ascultată și înțeleasă, dar el îți cere să-l lași în pace.

Sunt momente când pur și simplu vrei să fii îmbrățișată și să te bucuri de această relație, dar de cealaltă parte găsești un partener mereu ocupat, un bărbat care nu crede în sentimente, în conexiune emoțională, în ascultarea sufletului.

Poate că răspunsul este mult mai evindent

Poate că pur și simplu nu-i pasă. Dacă i-ar păsa, ar empatiza cu emoțiile tale, cu lumea ta. Ar încerca să aducă echilibru în relație, să se detașeze de toate acele tendințe egoiste. Ar demonstra că ceea ce există între voi nu este deloc întâmplător.

Dar dincolo de reproșuri,  de atacuri la persoană, de absențe repetate, de comportamente egoiste, nu poți să descoperi iubirea. Meriți un partener sincer și bun, un bărbat conștient de valoarea ta, o relație sănătoasă.

© De Vorbă cu Tine