Unul dintre cele mai fericite momente din viață e când găsești în tine puterea să lași ceea ce nu poți schimba

Nu dragostea te face mai puternic, dar sentimentul că ai pierdut-o. Starea aia de după, când simți că nu mai vrei nimic, că toată lumea ta s-a năruit și că fericirea a fugit undeva departe. Anume atunci e momentul de cotitură, atunci ieși din monotonia unei relații în care nici unul din voi nu progresa, în care doar cineva iubea și cineva suferea. Atunci sau ceva mai târziu îți schimbi complet felul în care vezi viața. Te gândești că nu ești tu cel mai jalnic îndrăgostit și că adevărata iubire e cea reciprocă și cu perspectivă. Când nu e nici una, nici alta, pleci. Îți oferi șansa de a te îndrăgosti din nou, de a iubi cu adevărat, de a ține la cineva mai mult decât la tine. Vei fi liberă, vei trăi clipa, vei trăi omul de lângă. Acel moment va fi unul dintre cele mai fericite din viața ta.

Sunt femei care rămân alături de cineva doar pentru că s-au obișnuit. Sau se gândesc ce va fi cu el, cu ea, cu ei. Sau nu-și văd altfel viața. E suficient să vadă lucrurile dintr-o parte, cât de greu nu ar fi asta, și să înțeleagă că viitor pentru relația asta nu este. Că el nu se implică sau pur și simplu că nu se potrivesc. Ea a încercat să unească lucrurile, să ofere mai mult, să împingă din spate. El a fost indiferent, a tăcut, a iubit mai puțin. Lucrurile se complică când ea e alături orbește și el rămâne doar pentru că s simte vinovat de starea ei. Cafeaua nu mai e aceeași dimineața și îmbrățișările nu mai sunt la fel seara. Săruturile devin o simplă formalitate și cuvintele sunt prea reci. Ambii vor altceva: ea ca el să se schimbe și el ca ea să nu-l mai plictisească atât. Până în acel moment.

Comandă noua mea carte ,,De vorbă cu Emma” de pe Libris (livrare gratis în România) și Bestseller (livrare gratis în Moldova și internațional). Gând bun!

Acel moment va veni când ea, femeie gata să ofere totul doar ca lucrurile să meargă bine, se va opri. Va spune că până aici a fost și va avea puterea să plece. Își va lua bagajul cu amintiri și își va căuta libertatea. O va găsi de cum va trece pragul ușii și va înțelege că are încă atât de multă fericire de trăit. La început va fi greu, dar nu imposibil. Pentru că e mai dificil să rămâi o viață nefericit decât să suferi din neputință. Suferi o zi, o lună, mai multe, dar nu toată viața. Pentru că își va învăța lecția. Pentru că va găsi ceea ce a căutat. Pentru că odată a riscat ca să primească o nouă șansă la fericire.

Unul dintre cele mai fericite momente din viață e când găsești în tine puterea să lași ceea ce nu poți schimba.