De ce bărbații maturi emoțional nu își vor înșela niciodată femeile

Deși independența și autonomia este dorința fiecărei persoane în drumul prin viață, la fel de importantă este și independența și maturitatea emoțională. Realitatea o putem bine observa atunci când bărbatul începe să aibă relații deja la maturitate.

În frica lui de a nu-și pierde identitatea, independența și personalitatea, el începe să dezvolte relații confuze cu femeile. Acest drum către masculinitate nu este deloc unul ușor pentru un bărbat și nu toți bărbații reușesc să se maturizeze emoțional.

Nu toți bărbații privesc femeile ca pe un trofeu pe care abia așteaptă să-l obțină. Doar bărbații maturi emoțional nu-și vor înșela niciodată femeia iubită. De ce?

1. Își respectă femeia

El este acel bărbat corect care știe să-și respecte femeia și niciodată nu i-ar face rău și nu o va face să sufere. Respectul său vine din sentimentele sincere pe care le are pentru femeia iubită. O respectă pentru ceea cine este ea.

Pentru felul ei de a fi, de a gândi, de a se evidenția. Ea este cea care-i stârnește sentimente de admirație, de respect. Ea este femeia care creează, iubește, visează. Alături de ea și el se simte important, apreciat.

2. Nu dezvoltă o relație bolnăvicioasă

Un bărbat adevărat nu dezvoltă o relație falsă, incorectă. El nu caută o femeie pentru o relație de o noapte, vrea o relație serioasă, sănătoasă, care să-i aducă împlinire și emoții sincere. El este bărbatul matur emoțional care nu vrea să trăiască într-o bulă imaginară de fericire, nu acceptă minciuna și falsitatea în viața sa.

3. A fost crescut corect

El este bărbatul care a fost educat și crescut corect. Încă de mic copil, el a avut o relație părinte-copil foarte corectă, având un model atât masculin, cât și feminin sănătos. Încă din copilărie a dobândit energia necesară creșterii și maturizării emoționale.

La maturitate, atitudinea lui față de o femeie este una de respect și grijă. Încă de mic a dobândit corect lecțiile relaționării.

4. Are o empatie puternică

Empatia de care dă dovadă un bărbat matur emoțional îl ajută să construiască relații corecte cu femeile și să fie foarte atent la nevoile lor. Din momentul ce un bărbat adevărat întâlnește femeia visurilor sale, el va tinde să-i perceapă și să-i înțeleagă nevoile, grijile, problemele, trăirile interioare.

5. Prețuiește femeia iubită

El este bărbatul care își iubește cu adevărat femeia, de aceea gesturile sale vor fi sincere față de ea. O va susține atunci când aceasta va avea nevoie de ajutor, iar dacă nu va avea timp pentru asta, va face totul ca să-l găsească.

Va petrece împreună cu ea tot timpul său liber, pentru că anume alături de ea se simte bine. Întotdeauna va fi atent la ceea ce spune sau ce face pentru femeia iubită. Va face mici gesturi frumoase de atenție pentru femeia dragă, oferindu-i florile sale preferate sau pregătindu-i o seară romantică.

6. El știe foarte bine ce vrea

Un bărbat matur emoțional știe întotdeauna ce vrea. El este un bărbat asumat, hotărât, deștept și ingenios, gata mereu să se implice în lucruri noi și interesante, gata de orice provocare.

El mereu este în acțiune, dar totodată privește viața optimist. Regulile sale de viață sunt scurte și clare, iar devotamentul său față de femeia iubită stă la baza relației sănătoase și fericite.

7. Vede lucrurile în perspectivă

Pentru un bărbat matur emoțional, viitorul arată bine și frumos alături de femeia dragă inimii sale. Împreună cu ea construiește, repară, comunică, valorifică, merge mai departe.

Împreună stabilesc limite, planuri de perspectivă și ambii lucrează asupra realizărilor tuturor visurilor. Doar alături de ea el se vede și peste zeci de ani, înconjurat de iubire și respect.

© De Vorbă cu Tine