Un bărbat trebuie să facă aceste lucruri într-o relație, pentru a păstra încrederea și iubirea unei femei

Fără asumare este imposibil să construiești o relație frumoasă, acolo unde respectul și atașamentul sănătos sunt o normalitate. Este ușor să te apropii, să cucerești, să impresionezi în mod superficial, dar este mult mai greu să demonstrezi, să oferi încredere.

Cuceririle întâmplătoare nu sunt suficiente pentru a păstra aproape, pentru a convinge că are rost, pentru a provoca un om drag să-și deschidă sufletul, să vrea să ofere tot ce are mai bun și să rămână alături. Este firesc ca un bărbat să acționeze, să fie prezent.

În primul rând, e vorba despre asumarea rolului de partener. Nu vine alături să impresioneze și apoi să fugă pe ușa din spate în momente complicate. Nu încearcă să impună propriile convingeri, să desconsidere emoțiile partenerei.

El dă dăvadă de maturitate emoțională, este conștient de valoarea relației. Îi pasă cu adevărat și vrea binele persoanei iubite, se conectează emoțional de fiecare dată, reacționează corect la provocări și oferă siguranță, liniște, încredere.

Alege să comunice. Alege să stea de vorbă cu femeia de alături, să explice și să ofere răspunsuri potrivite la întrebări importante. Alege să vorbească deschis despre trecutul său, despre lucruri care contează, nu ascunde nimic.

Pentru el persoana de alături este o prioritate, pentru el orice discuție este o modalitate de a cunoaște mai bine lumea partenerei, de a se atașa de sufletul ei, de a înțelege ce se ascunde în inima ei. În acest mod elimină îndoielile, grijile, regretele.

Susține de fiecare dată

Un bărbat indiferent, egoist și manipulator nu poate păstra alături o femeie iubitoare. El aduce frică și îndoieli în relație, încearcă să se impună de fiecare dată, îndepărtează și va umilește. Dar fără susținere și empatie nu poți pretinde la o relație sănătoasă.

Susținând de fiecare dată, trecând dincolo de superficial, ascultând cu atenție mesajele femeii, renunțând la orgoliu, el demonstrează că îi pasă și este demn de iubirea ei. Atunci femeia va răspunde cu recunoștință și afecțiune.

Oferă stabilitate și o perspectivă. În relațiile sănătoase există echilibru, stabilitate și liniște. Lipsesc acele emoții negative, acea tentativă de a controla lucrurile, acele gesturi manipulatoare. Partenerul nu vine și nu pleacă atunci când are chef.

Un bărbat demn vrea să păstreze relația și femeia iubită, vrea să rămână omul ei drag și să alunge grijile și îndoielile dintre ei. Iată de ce va vorbi cu încredere despre planuri de viitor, o va convinge că are intenții bune și va face tot posibilul să fie bine.

Respectă, admiră și este recunoscător. Pentru o femeie admirația și emoțiile sincere ale partenerului sunt o dovadă de iubire. Atunci când el renunță la egoism, când se îndrăgostește de sufletul ei, când se mândrește cu felul ei de a fi, o convinge că îi pasă.

El are un comportament demn, în orice situație. Este un partener matur emoțional, gata să ofere tot ce are mai bun pentru această poveste, gata să-și asume pe deplin rolul de iubit. El susține și stă de vorbă, el empatizează și are grijă, este prezent și asumat.

© De Vorbă cu Tine