„Cel care îți va iubi sufletul, nu te va părăsi niciodată…”

Ea se întreba dacă el o va părăsi sau va rămâne aproape. Ea se întreba dacă o iubește sau nu. Ea căuta răspunsuri. Ea nu știa că dragostea adevărată nu are nevoie de cuvinte. Dorințele au nevoie de cuvinte, poftele și interesele la fel, dar nu și iubirea.

Cel care îți va iubi sufletul, nu va căuta motive să fie aproape. Pur și simplu va fi. Îți va îmbrățișa într-o zi toate grijile și le va arunca departe. Va veni cu seninătatea lui de bărbat îndrăgostit și îți va spune că vrea să fie aici pentru totdeauna. Lângă inima ta.

Veți construi împreună o lume a voastră. Veți fi fericiți la bine și la greu. Veți avea doi copii frumoși și o casă unde să vă adunați împlinirile. Veți trăi liniștit și cu toată nebunia voastră.

Veți iubi cu sufletul. El îți va iubi sufletul. Iar asta e cea mai sinceră dovadă de dragoste.

E simplu să iubești. Cei care se complică în relații pline cu reproșuri și întrebări, probabil încă nu trăiesc o dragoste adevărată. Cei care se leagă de cuvinte și cuceriri de ocazie, nu vor reuși să vadă la omul iubit un gând sincer și un suflet deschis.

E simplu să fii iubită. Dacă găsești mai multe motive decât dovezi, nu e dragoste. Dacă azi te vrea, mâine te lasă și poimâine revine, nu e dragoste. Dacă reproșurile întrec momentele de sinceritate, nu e dragoste. Pentru că nu te place așa cum ești. Pentru că nu te vrea așa cum vrei. Pentru că nici nu a îndrăznit să îți cunoască interiorul. Pentru că nu îți iubește sufletul.

Partea ta ascunsă, spirituală, pe care o înțelegi în liniște și nu la o partidă de ocazie. Cel care îți va îndrăgi lumea, nu va pleca. Restul sunt impresii de ocazie, nebunii de moment, plăceri de minut. Restul vor pleca.

Va rămâne doar bărbatul îndrăgostit de sufletul tău.

De Vorbă cu Tine

Cel care îți va iubi sufletul, nu te va părăsi niciodată. – citat cu autor anonim