Nu tolera aceste comportamente din partea unui bărbat și vei evita o relație toxică, în care ești doar o rezervă

Se întâmplă să te atașezi de sufletul unui om, să descoperi lumea lui și să-l vrei aproape de tine. Ignori orice realitate, construiești o poveste a ta, acolo unde ești iubită și admirată. Doar că nu este loc pentru iubire în comportamentul său.

Trăiești omul, îl accepți așa cum este, îți spui că totul va fi bine, el va înțelege la un moment dat cât de sincere sunt sentimentele tale. Însă cu fiecare zi te prăbușești și mai mult în mocirla dependenței, a obsesiei, a unei conexiuni toxice.

Este important să oprești la timp orice urmă de umilință, de control și minciună, să te detașezi de o lume străină sufletului tău. Nu poate fi ușor, scenariul său manipulator funcționează, dar nu uita de propria demnitate și de liniștea interioară.

Nu tolera minciuna. El vine cu promisiuni goale, cu atât de multe cuvinte false, îți ascunde adevărul și îți spune doar ceea ce vrei să auzi. Se joacă cu tine, în timp minciuna devine o normalitate, un mod de a păstra relația voastră.

Refuză să trăiești din minciună, să te prefaci că totul este bine, să îți spui că atitudinea lui vine din dragoste. Omul iubitor nu își va permite să distrugă ceea ce construiți, să denatureze realitatea, să aibă un comportament egoist.

Nu tolera lipsa de responsabilitate

Nu și-a asumat niciodată rolul de partener, nu a avut vreodată interesul să se aprope emoțional de tine, să te cunoască cu adevărat, să se implice în mod asumat și corect. A dat dovadă de imaturitate și indiferență, te-a considerat mereu o rezervă.

Este firesc să îți dorești o relație sănătoasă, acolo unde doi oameni se implică și fac tot posibilul ca această relație să funcționeze. Dacă este iresponsabil, dacă vine și pleacă când vrea, dacă nu se gândește deloc la viitor, oprește acest scenariu urât.

Nu tolera umilința, jignirile, controlul. El își permite să îți vorbească urât, să te acuze de toate relele, să te umilească și să anuleze orice gest pozitiv. Nu i-a păsat niciodată de emoțiile tale, tot ce contează sunt propriile interese.

Ai demnitatea să oprești orice intenție de a te controla, de a impune comportamente străine, de a te forța să uiți de tine și să urmezi lumea lui. Ai curajul să recunoști că atitudinea lui este toxică, cuvintele lui îți rănesc sufletul.

Nu tolera trădarea. Nu contează că suferi și te simți prost, el profită de sensibilitatea ta, de acea dependență bolnăvicioasă, el își permite să flirteze cu alte femei, să-ți trădeze încrederea și așteptările. Pur și simplu nu-i pasă de tine.

Refuză să cauți scuze și explicații pentru un comportament egoist și laș. Refuză să accepți din nou în viața ta omul care în mod intenționat a înșelat, a distrus armonia din relație, a ales să mintă și să se prefacă de fiecare dată.

Nu tolera rolul de rezervă

El nu are interese sincere față de tine, nu-i pasă dacă mâine îi vei spune că vrei să pleci, dacă te simți folosită, dacă iubirea ta este călcată în picioare. Refuză să accepți un comportament toxic, o atitudine egoistă, un om indiferent.

© De Vorbă cu Tine