Nu accepta firimituri. Meriți să trăiești aceste 7 lucruri într-o relație sănătoasă

Iubirea adevărată și sinceră nu implică suferință, durere, regrete. Ea se bazează pe respect reciproc, pe comunicare și echilibru emoțional. Fiecare dintre noi are și simte nevoia de a fi iubit, acceptat, respectat.

În relația de cuplu căutăm exact aceleași nevoi și emoții. Înțelegi că îți dorești să fii iubită, înțeleasă și auzită. Vrei o relație matură emoțional. Vrei un partener care să știe care sunt interesele și preferințele tale.

De aceea, nu accepta firimituri. Iată câteva lucruri pe care meriți să le trăiești într-o relație cu adevărat sănătoasă:

1. Echilibru emoțional

Starea de bine se construiește zi de zi. Se naște din emoții pozitive. Se amplifică cu lucruri frumoase și interesante. Atunci când în relație există echilibru emoțional, toate vor merge bine.

Între tine și partener mereu va exista o înțelegere perfectă. Fii conectată cu tine însăți, dar și cu omul drag. Să ai alături de tine o persoană care știe ce vrea și poate transmite emoții.

2. Comunicare constructivă

Comunicarea joacă un rol foarte important în relația de cuplu. Asta înseamnă să nu ai frica de a spune ce simți, ce gândești. Să poți împărtăși cu omul de alături lucruri care nu îți plac.

Să puteți ambii comunica nu doar la nivel verbal, dar și nonverbal. Pentru o relație armonioasă, comunicarea constructivă duce la starea de bine a ambilor parteneri.

3. Acceptare așa cum ești

Este foarte important ca bărbatul din viața ta să te accepte așa cum ești. Dar și tu să fii gata să faci același lucru cu tine însăți. Firește, nu este un lucru chiar atât de ușor. Înseamnă să duci o luptă cu sine.

Să îți construiești propria armură dincolo de care să nu permiți nimănui să treacă. Să te iubești pe sine în primul rând. Făcând aceste lucruri, vei transmite un mesaj clar partenerului tău de a te accepta așa cum ești.

4. Să ai alături un partener asumat și responsabil

Responsabilitatea și asumarea sunt alte două lucruri esențiale în relația de cuplu. Este foarte important ca bărbatul din viața ta să fie unul asumat. Să știe ce vrea și ce face. Să poarte răspundere pentru acțiunile pe care le face.

Să fie echilibrat în luarea deciziilor și ele să reflecte și preferințele tale. Să știi că ai alături de tine omul care este acolo, alături, la momentul potrivit.

5. Să fii respectată și înțeleasă

Foarte mult contează ca relația să fie bazată pe respect și bună înțelegere. Aceste două valori umane vor echivala armonia dintre tine și partener. Un astfel de bărbat va căuta să-ți înțeleagă sufletul și ceea ce simți.

El va ști unde începe și unde se termină libertatea ta. Îți va respecta alegerile și deciziile. Va pune preț pe limitele pe care le impui.

6. Să știi că ai pe cine să te bazezi

Partenerul tău trebuie să fie un om al faptelor, nu doar al cuvintelor frumoase. Să știi că ai pe cine să te bazezi în orice situație. Să fie acolo atunci când lucrurile încep să devină complicate.

Să fie omul cu adevărat implicat în relație. Ai nevoie de un bărbat care spune și apoi face, acționează. Care niciodată nu te va lăsa la greu și va fi mereu alături de tine.

7. Să poți avea încredere

O relație nu poate să funcționeze bine dacă nu există încredere între parteneri. Încrederea este o bază pentru toate lucrurile frumoase care urmează.

Ea duce la respect reciproc, la înțelegere, la acceptare, la implicare și la o relație sănătoasă, de lungă durată. Ea oferă oportunitatea unei comunicări deschise și sincere. Echilibrează neînțelegerile și problemele care apar.

© De Vorbă cu Tine