De ce sunt atât de multe femei singure și bărbați neîmpliniți

Atât bărbații, cât și femeile iubesc și își doresc relații fericite. Visează la o familie cu casă, copii și o soție iubitoare. Vor un viitor mai sigur decât prezentul și mai frumos decât trecutul. De multe ori însă nu o doresc la timpul potrivit, lângă omul potrivit și cu atitudinea potrivită.

Unii bărbați vor petrece, vor dori, vor încerca plăceri, apoi se vor opri și vor căuta stabilitate alături de cineva. Unele femei vor avea relații multe, vor suferi, vor trăi puternic fiecare experiență, apoi se vor opri și vor căuta să fie singure.

După momentul în care ambii își vor consuma partea de fericire, târziu după 30 sau mai devreme, vor gândi la fel, dar vor dori altceva. Atunci, din bărbați ce vor familie și femei ce vor libertate, pot ieși relații bune? E valabil şi invers, cu bărbaţi abia gustând din libertate şi femei care visează să găsească un loc căruia să-i spună „casă”.

Sunt bărbați care decid că o singură femeie merită dragostea lor mult înainte ca alte femei să le treacă prin suflet. Sunt femei care își oferă inima unui bărbat exact în momentul când înțeleg că el e jumătatea pentru toată viața. Ei sunt fericiții. Vor rămâne liberi bărbații vânători, cei cărora nu le este suficientă o singură „pradă” sau care au suferit prea mult, încât să nu mai poată alege corect. Vor rămâne libere femeile care au căzut prea des pradă altora.

Unii bărbați nu vor putea rezista alături de o femeie mai mult de un an, poate cinci. Iar când vor decide că este momentul stabilității, nu vor avea pe cine alege. Femeile fie vor fi ocupate, fie nu vor fi pe potrivă, fie vor trăi în singurătatea lor, dezamăgite.

Tot mai puțin auzi într-o relație despre dorința de a construi împreună. Despre intenția de a lăsa de la tine pentru a face fericit un tot întreg. Despre puterea de a păstra ceea ce iubești prin ceea ce faci. Unii cred că e prea devreme iar alții că e prea târziu. Unii vor petrece prin discoteci și paturi, alții prin rugăciuni. Nu mai există pofta nebună de a pune bazele unei familii și de a rămâne acolo o viață. Mereu va fi nemulțumirea unui trecut și teama unui viitor.

Dar oare nu din acest motiv sunt doi oameni împreună? Nu pentru a uita de trecut și a construi un viitor frumos în doi, trăind prezentul? Ajunge atâta dragoste din interes, incredibil de falsă. Ajunge cu atâtea limite, puse tot de voi. Ajunge cu indiferența. Trăiți dragostea în deplinătatea ei, nu în doze.

Fiți bărbați demni de numele vostru. Fiți femei demne de feminitatea voastră. Fiți suficient de înțelepți cât să știți că uneori dragostea vă bate o singură dată la ușă. O dată în viață.

Nu contează când va fi asta, cum va fi sau de ce. Răspunsurile le veți găsi alături de omul drag. Dar nu iubiți și lăsați. Nu suferiți și păstrați. Iubiți bărbații de lângă voi. Iubiți femeile voastre. Căutați-vă dragostea, indiferent cât timp va lua asta.

Dacă sunteți o familie, fiți în adevăratul ei sens, nu pe jumătate, nu de văzul lumii. Familia e tot ce poate fi mai scump. O știu și bărbații și femeile. Toți bărbații și toate femeile. Unii înțeleg asta prea devreme iar alții prea târziu. Voi însă iubiți acum, trăiți acum.

De Vorbă cu Tine