Iubirea e frumos. Am citit asta

Atât de multe s-au scris despre dragoste. Prea multe. Atât de puțin se trăiește dragstea. Prea puțin. Am citit și eu ce înseamnă o relație perfectă și o iubire adevărată. Am înțeles că fiecare trăiește dragostea diferit și nu e rău să o citești, mai ales atunci când crezi că știi totul sau nu știi nimic.

Doar că nu trebuie să rămâi suspendat acolo, într-o lume imaginară, plină de momente frumoase și femei calde, dacă nu fierbinți. Sau bărbați puternici. În viața reală dragostea e cu miros de lecții și de experiență. În viața reală totul merge mână în mână cu implicarea. E frumos să citești, dar e și mai frumos să înțelegi unele lucruri. Ce am citit și ce am înțeles.

Am citit că dragostea e o destinație spre fericire și fericirea se hrănește cu dragoste. Am înțeles că pentru a fi fericit nu este suficient să ai pe cineva. Trebuie să demonstrezi în fiecare zi că ești omul potrivit.

Am citit că dragostea nu are nimic altceva decât flori, multe flori. Cuvinte, multe cuvinte dulci. Și intimitate. Am înțeles că pe lângă cuvinte și flori, dragostea înseamnă responsabilitate. Iubind, ești responsabil pentru omul de alături și pentru dragostea ce o poartă pentru tine.

Dragostea e atitudine. Lucrurile se schimbă în fiecare zi, deci în fiecare zi trebuie să fii acolo, alături. Dragostea e grijă și implicare. Dragostea e și suferință. Dragostea e și un fel de gelozie.

Am citit că femeia perfectă e o femeie frumoasă, nebună în pat, doamnă în societate, amantă, soție, iubită. Am înțeles că femeia perfectă e femeia potrivită ție, care te înțelege, care te place indiferent de orice și pe care o iubești pentru mai mult decât fizic. Femeia perfectă e reflecția bărbatului perfect.

Am citit că bărbatul perfect e bărbatul puternic, un fel de gigolo pentru o singură femeie, e bărbatul care-ți îndeplinește orice dorință și care te duce în al nouălea cer de fericire și înapoi. Am înțeles, iubind o femeie, că bărbatul perfect e cel care oferă încredere și împlinire unei femei.

Nu e neapărat să fie cel mai frumos sau cel mai puternic, important e să fie al tău. Omul tău. Bărbatul puternic rămâne alături când nimeni nu mai este. Bărbatul puternic iubește sincer. El iubește pe toată viața.

Am citit că dacă suferi pentru un om o viață întreagă e bine, cică asta e dragoste adevărată. Am înțeles că pentru unii oameni nu merită să suferi nici o secundă din viața ta. Pur și simplu nu merită. Și am înțeles că dragostea adevărată nu provoacă suferință.

Poate grijă, poate reproșuri sau neînțelegeri, dar nu suferință. Pentru că dragostea adevărată e trăită de oamenii adevărați. Iar ei nu ar îndrăzni niciodată să sufere sau să-i facă pe alții suferinzi.

Am citit că dragostea nu se vinde. Am înțeles același lucru, dar am înțeles și că unii se vând pentru un sărut. Sau au suficineți bani să cumpere o fericire. De umplutură, dar fericire.

Am citit că dragostea durează trei ani. Am citit că dragostea durează o veșnicie. Am citit că nu există dragoste. Am înțeles că dragostea durează atât timp cât vor doi oameni să dureze. El și ea. Restul sunt cuvinte de prisos.

Iubirea e frumos. Am citit asta. Iubirea este totul, am înțeles asta.