Eram prea scumpă pentru tine și ai găsit mai ieftin…

Am încercat să-ți adun cuvintele și să fac din ele un jurământ. Am încercat să văd partea bună a lucrurilor. Am vrut să iubesc sincer, să mă dedic unui om în care credeam. Am sperat să încerci și tu. M-am rugat să fie așa. Până nu mi-ai demonstrat contrariul. Ce poți să-ți dorești la 30 de ani, dacă nu o relație bună, un bărbat în care să poți avea încredere și siguranța unei fericiri care să-ți schimbe viața? Eu le aveam prin cuvintele tale, prin promisiuni și garanții, care s-au risipit odată cu trădarea. 

Eram prea scumpă pentru tine și ai găsit mai ieftin. Acum am înțeles că este diferență mare între oamenii care aparent sunt alături, dar în realitate nici nu te susțin și oamenii care îți aduc o lumină pe suflet, chiar și dacă nu sunt aproape. Tu ai fost din prima categorie. Spuneai că mă iubești, dar niciodată nu mi-ai demonstrat asta. Niciodată. Îți imaginezi cum mă simțeam în fiecare zi, sperând, visând și așteptând o zi mai bună. 

Ai găsit pe cineva. Au trecut câteva luni bune. Ai revenit plin de remușcări, implorându-mă să te iert. N-am putut. Și nu cred că voi putea vreodată. Ceva timp în urmă, tu ai ales. Acum totul e rezultatul acelei alegeri. Eu am decis să fiude cealaltă parte a dorințelor tale. Și sincer, pentru prima dată sunt fericită. Sunt sigură, într-o zi voi fi alături de un om sincer și pentru el voi fi cea mai scumpă femeie. 

Simona.