5 reguli de bază ale femeilor care-și cunosc valoarea

Nimeni dintre noi nu se naște capabil de a se respecta, de a se iubi pe sine însuși, de a-și cunoaște valoarea. Aceste calități se educă și se cultivă în timp. Din fragedă copilărie, e de dorit ca părinții să-și educe copii astfel, să fie capabili să se prețuisască și să înțeleagă că sunt niște oameni minunați care trebuie  respectați, iubiți și ascultați.

Un copil care este iubit și i se spune că nimeni nu are dreptul să-l manipuleze, să-l ofenseze și să-l umilească. Poate trece mai ușor peste momentele grele din viață. Totodată are capacitatea de a înțelege când este manipulat sau folosit de cei care îl înconjoară.

Atunci când în copilărie suntem victemele abuzului, când suntem loviți, pedepsiți, înjosiți de propria familie, există o probabilitate mare ca în viitor să devenim niște adulți complexați, frustrați, cu o mulțime de frici. Ușor de manipulat și incapabili de a alege oamenii potriviți pentru noi, care să aibă un impact pozitiv asupra noastră.

S-ar putea să persistăm în greșeli și să uităm de prioritățile pe care le avem. Am putea uita de a noastră demnitate și să punem preț pe părerille celor din jur, așteptăm mereu confirmările celorlați. Astfel, devenim niște oameni care nu-și trăiesc propria viață, fiindcă, de fiecare dată procedăm cum vor alții, nu cum am dori noi.  Neîncrederea este una dintre consecințele trecutului, atunci când lipsește iubirea de sine.

Fetițele care sunt educate din fragedă copilărie să se iubească și să impună respect față de propria persoană. În viitor devin niște femei care au încredere în propriile puteri. Vor ști să facă față criticilor, blamărilor și cuvintelor dure.

Nu se vor lăsa manipulate și vor trece mai ușor peste despărțiri. Își vor cunoaște drepturile și responsabilitățile. Vor fi capabile să vină cu argumente și să-și apere propriile păreri. Femeile care își cunosc valoarea au coloană vertebrală și pot face față încercărilor.

Reguli de bază ale femeilor, care-și cunosc valoarea:

1. Cred în ele. Aceste femei sunt conștiente de faptul că unicul om în care pot avea încredere sunt chiar ele. Cred în propriile puteri, chiar dacă pot fi criticate și descurajate.

2. Își iartă propriile greșeli. Femeile care își cunosc valoarea recunosc atunci când fac greșeli, dar eșecul nu le oprește să-și urmeze visurile.

3. Știu când să spună „Nu”. Nu le este frică să refuze oameni și propuneri. Nu sunt afectate de opiniile celorlalți și știu să lupte pentru ceea ce-și doresc cu adevărat.

4. Sunt conștiente pe cine lasă să facă parte din viața lor. Astfel de femei se înconjor doar cu oameni de calitate, care le pot inspira și le pot da aripi.

5. Se pun pe primul loc. Acest lucru nu le caracterizează ca fiind egoiste, ci dimpotrivă, știu că pentru a fi fericite au nevoie de timp doar pentru ele. Astfel, se pot încărca cu energie și pot menține relațiile cu cei din jur.

După cum ați citit, este foarte important să ne cunoaștem valoarea. Respectul de sine și încrederea în propriile forțe joacă un rol important în viața fiecăruia dintre noi. Știind ce ne dorim cu adevărat, putem evita relațiile toxice, putem face față încercările. Crezând în propriile capacități putem fi oricând gata să acceptăm provocări și să ieșim din zona noastră de confort.

Neîncrederea în sine îngreunează drumul spre fericire și succes. În schimb, iubirea de sine aduce în cale oamenii potriviți și circumstanțele care ne vor ajuta să ajungem acolo unde ne-am dorit. Când credem în noi și alegerile sunt corecte, decât atunci când ne lăsăm influențați de oameni și păreri străine.

Daniela M.