E amuzant cum cineva care ți-era străin anul trecut, e totul pentru tine acum

Timpul le pune pe toate la locul lor. Timpul schimbă destine. Timpul unește sau desparte oameni sau relații. Dar tot oamenii nu înțeleg uneori că anume ei sunt cei care pot da timpului valoare. În timp, te îndrăgostești de cineva. În timp, ierți pe cineva. În timp, uiți o amintire, păstrezi un regret sau crești o dragoste adevărată. Și toate astea pentru că vrei și pentru că acționezi. Sunt însă amintiri, dureri și oameni care depășesc starea firească a trecerii lor în timp. Așa unele suflete ajung să dispară chiar dacă dorim să le păstrăm alături și altele devin veșnice prin noi.

Nimeni nu e obligat să rămână, cum nimeni nu e obligat să iubească. Atașându-te însă de cineva, crezi că va rămâne alături pentru totdeauna. Ți-e teamă să pierzi și atunci când se întâmplă asta, vezi lucrul ăsta straniu și-ți pare imposibil sfârșitul. Îți aduci aminte cum un an în urmă totul era diferit, cum voi vă iubeați și erați împreună. Cum până și gândul la despărțire părea de nepriceput. Acum el e un străin. Acum tu ești o străină. Dar nu trebuie să suferi, nu are rost să regreți.

Pentru că exact după aceleași legi ale timpului unii oameni care nu însemnau nimic în trecut vor ajunge să însemne totul. Omul pe care îl vedeai ca simplu coleg, amic sau cunoscut a ajuns să îți vindece rănile, să te susțină, să te încurajeze, să fie alături, să te iubească. Și totul devine mai frumos decât era odată. Și totul capătă sens. De asta să nu-ți fie teamă să schimbi, să mergi mai departe sau invers, să decizi să rămâi. Pentru că fiecare clipă își are rostul ei. Pentru că timpul le pune pe toate la locul lor.

E amuzant cum cineva care ți-era străin anul trecut, e totul pentru tine acum. E ciudat cum cineva care însemna totul pentru tine anul trecut, poate fi un străin acum. E incredibil câte poate face un an. – citat cu autor anonim