De ce, între soție și amantă, un bărbat întotdeauna va alege soția

Dacă nu ar fi forțat să facă această alegere, ar fi continuat în același ritm. Și-ar fi împărțit viața între două lumi, două povești, culegând din ambele părți ceea de ce are nevoie. Ar fi promis unei femei stabilitate, iar celeilalte femei un vis frumos.

Doar că vine un moment când lucrurile nu mai funcționează așa cum vrea el. Este nevoit să aleagă: soția sau amanta? Nu are nevoie de timp, știe răspunsul de la bun început. Va alege soția, continuând viața în același ritm. Iată de ce…

1. Soția îl acceptă așa cum este el. Îi acceptă felul de a fi, trecutul și capriciile. Fiind un bărbat slab, el va prefera confortul, liniștea, în detrimentul efortului de a-și remodela principiile. Atât timp cât a controlat lucrurile în relația cu amanta, a reușit.

Dar e altceva atunci când povestea este spusă de ea. El nu va mai avea avantajul cuceritorului, al bărbatului care vine și pleacă atunci când vrea. Nu va mai avea ce să promită, fie vorba despre un viitor în doi sau despre o eventuală căsătorie.

Acum poate să facă pasul decisiv, să devină bărbatul liber, care nu mai este „forțat” de soție să-și uite visurile. Care nu mai este umilit de ea, care nu mai trebuie să stea alături de un om pe care nu îl iubește. Povestea fabuloasă cade ca un castel de nisip.

El va refuza să devină personajul secundar în relația cu amanta. Rolurile s-a fi inversat: el ar fi fost mereu speriat, gândindu-se când amanta va pleca cu altcineva. Soția în schimb are grijă de el, îl înțelege și îl acceptă.

2. Nu este pregătit pentru asta

Nici nu avea cum să fie pregătit. În primul rând, pentru că este un laș, din momentul în care a decis să fie cu două femei în același timp. Apoi, pentru că în imaginația lui nu există opțiuni de rezervă. El trebuia să fie alesul, pentru ambele femei.

Era triumfător în rol de soț și de iubit, acum ar fi un personaj oarecare, în rol de distrugător de familii și debutant într-o nouă relație. Va alege soția, pe care o cunoaște foarte bine, știe ce cuvinte vrea să audă și ce gesturi îi sunt pe plac.

3. Nu vrea să-și asume responsabilitatea. Până acum, relația cu amanta se rotea în jurul unei povești, a unor întâlniri ocazionale, a unor flori și cadouri oferite rapid. Alegând amanta, va fi nevoit să-și asume un alt rol. Va fi un partener.

Nu poate să facă față acestui moment. În căsnicie, era deja acceptat așa cum este. Multe greșeli erau trecute cu vederea. Acum, ar putea fi taxat pentru orice fleac. Slăbiciunile lui vor ieși la lumina zilei. Felul său antipatic de a fi va fi desconspirat.

4. Nu are de ales. Poate că amanta i-a stabilit deja condițiile în care vor evolua lucrurile, poate că l-a avertizat că nimic nu va mai fi la fel. Atunci, firește, nu va accepta imprevizibilul, instabilitatea, șansa de a ajunge un nimeni.

În general, nu trebuie să existe această alegere. Nu trebuie să existe o amantă în viața unui bărbat. Totuși, dacă știi că el vrea să aleagă, alege tu prima: să pleci de lângă omul căruia nu i-a păsat și pentru care ai fost mereu o rezervă.