De ce continui relația cu un bărbat, chiar dacă ai toate motivele să pleci: 5 motive

Iubești omul de alături, îl accepți cu toate defectele lui, ești gata să construiești o relație frumoasă, cedezi de multe ori. Însă efortul tău se risipește în vânt, îți dai seama că nimic din ceea ce faci nu este potrivit pentru un partener indiferent.

De când sunteți împreună ai adunat suficiente motive să te îndepărtezi pentru totdeauna, fără să faci din asta un scop. Pur și simplu suferința, manipularea și stările proaste nu au cum să treacă invizibile prin relație.

Totuși rămâi alături, ba chiar accepți și mai multe comportamente toxice, și mai multe cuvinte urâte. Faci totul de dragul lui, uiți de tine și te arunci într-o lume care nu îți aparține. Nu e vorba despre predestinare, în spatele gestului există motive, explicații.

Alegi să trăiești iluzia, promisiunea și speranța

Trăiești un cerc vicios, acolo unde sunt atât de multe promisiuni goale din partea lui. După fiecare ceartă când ești gata să pleci vine să îți spună că totul va fi diferit, atitudinea lui este alta, îi pasă și te vrea aproape.

Doar că totul redevine toxic la următoarea ceartă. Speri că se va schimba, va înțelege ce poate pierde și cât de importantă este implicarea lui. Speri că iubirea ta îl poate salva, îl poate convinge că are rost, doar că este imposibil să convingi un indiferent.

Ai transformat iubirea în dependență

Poate că nu l-ai iubit niciodată într-un mod sănătos, asumat. Ai trăit obsesia, ai alergat mereu din urma lui, ai implorat atenție și afecțiune. El este fericit cu acest comportament, așa se asigură că nu vei pleca niciodată, așa te manipulează mereu.

Simți că nu te poți detașa de această poveste, te-ai implicat prea mult și ai pierdut atâția ani pentru un vis. Alegi să continui visul, să îți spui că totul va reveni la normalitate, refuzi să analizezi obiectiv situația, să înțelegi sensul cuvintelor și gesturilor.

Îți este milă și vrei să-i salvezi sufletul

Are un comportament urât, îți demonstrează de prea multe ori că nu merită sentimentele tale sincere, dar sufletul tău nu poate îndepărta atât de ușor alt suflet. În sinea ta crezi că este un om bun, pur și simplu are nevoie de ajutor.

Rămâi să oferi și mai mult, să asculți și mai atent, să demonstrezi și mai puternic. Rămâi să explici, chiar dacă refuză orice discuție. Rămâi să empatizezi, chiar dacă nu-i pasă. Nu vrei să accepți acest eșec.

Ai o percepție greșită despre relații și despre iubirea sănătoasă

Nu crezi că faci nimic greșit. Ai fost învățată să lupți pentru un bărbat, să nu-l părăsești la primul obstacol, să iubești și pentru el. Ajungi să fii sigură că este firesc să găsești indiferență și frică în relația voastră, este firesc să te mintă și să se joace cu tine.

Ai un interes ascuns

Firește, poate fi și un scenariu în care nu contează comportamentul său, atât timp cât ai anumite avantaje, cât te folosești de statutul său, cât îți urmezi drumul în viață profitând de slăbiciunile sale. Însă nu este loc pentru iubire în acest scenariu.

Nu este sănătos să fii cu cineva din frică, din milă, din obligație, din interes sau trăind iluzia. Stai de vorbă cu acest om, caută soluții alături de el. Dacă nu are rost, nu-ți distruge sufletul, nu uita de tine.

© De Vorbă cu Tine