Chiar și cea mai înțeleaptă femeie poate greși, chiar și cea mai puternică femeie poate lăsa brațele în jos

Nu există femeie care să spună la bătrânețe că nu a greșit niciodată. Indiferent cât de cumpătată și atentă nu ar fi fost ea. Nu există femeie care după ani de zile să nu regrete că odată demult a cedat. Că nu a spus la timpul potrivit ce trebuia să spună sau că nu a înțeles ce putea să înțeleagă din prima. Așa sunt greșelile și așa sunt cedările unei femei: sunt făcute din greu și durează suficient de mul timp.

Chiar și cea mai înțeleaptă femeie poate greși. Greșește când lasă loc inimii și inima o duce până în momentul în care nu mai poate controla nimic. E îndrăgostită, e pornită să ierte tot. Greșește când uită de ea și trăiește alte povești, alte vieți. Greșește când crede că toți oamenii trăiesc fără să greșească. Atunci ea fie învață lecția, fie continuă să greșească.

Chiar și cea mai puternică femeie poate ceda. Cedează când nu mai vede rostul să lupte, când motivele se risipesc unul câte unul. Cedează din neputință sau din dezamăgire. Se aruncă orbește în viitor și ține cu tot dinadinsul să creadă promisiunea cuiva lucru sfând. Iar când înțelege că totul a fost în zadar, cedează și pleacă. Atunci ea are remușcări sau e fericită că a făcut-o la timp.

Chiar și cea mai înțeleaptă femeie poate greși, chiar și cea mai puternică femeie poate lăsa brațele în jos. – citat cu autor anonim.

Foto: lepotaizdravlje.rs