10 lucruri pline de dragoste pe care trebuie să le faci cu un bărbat

Nu toate răspunsurile din lumea asta au nevoie de întrebări. Uneori, ceea ce se întâmplă, se întâmplă firesc. Dacă într-o dimineață te-ai trezit fericită lângă el, înseamnă că s-a întâmplat. Atunci tu, femeie frumoasă, înflorești ca un trandafir de iarnă, cules din mâinile celui care te îmbrățișează.

10 lucruri pline de dragoste pe care trebuie să le faci cu un bărbat…

1. Fii simplă! Fii simplă alături de el. Fii așa cum ești tu. În ziua în care a decis să îți scrie numele adânc pe inimă, a decis și cu cine să împartă această zi. Cu tine! Fii fericită ținându-l de mână, nu încerca să creezi baricade pline de cuvinte. Nu îl sufoca cu întrebări, nici cu mesaje. Da, îi place când îți manifești dragostea față de el, dar îi place să fie o dragoste sinceră. Oferă-i libertatea să aleagă. Dacă va dori să rămână, va rămâne. Nu încerca să pari altfel, să pui în față orgoliul chiar și când nu ai dreptate. Greșeste și el, dar greșești și tu. Construiește și el, construiește și tu. Nu-ți asuma întreaga dragoste, ai putea ramâne doar cu ea.

2. Iubește-l! Iubește-l așa cum numai tu știi. Iartă-l dacă îți cere sincer iertare. Iartă-l dacă nu știe să facă gesturi romantice, cuprinde-l când apare la ușa ta cu un buchet de flori. Acceptă trecutul său și fii parte din planurile sale de viitor. Trimite-i un mesaj când e ocupat prin oras, un răspuns la florile trimise online și un sărut când te ia prin surprindere. Iubește-l dacă merge cu mașina sau e în transportul public. Sau când vă plimbați ore în șir pe jos. Iubește-l pentru ceea ce este, natural și cu toate neajunsurile. Vezi ca iubirea asta să ajungă și după 30, și după 40 de zile… sau ani. Iubește-l când e îmbrăcat elegant sau apare în fața ta doar în lenjerie. Nu inventa dragostea, doar construiește-o alături de el. Creând, dorind, iubind!

3. Bucură-te de el! Când te așteaptă fără să adoarmă atunci când te reții la serviciu și când se trezește întinzând fericit mâinile spre cealaltă parte a patului, știind că ești acolo. Când te sărută pe neașteptate, când te ia în brațe în mijlocul străzii și se laudă în fața tuturor prietenilor că te are aproape. Bucură-te când el e bucuros și când te face pe tine la fel. Când e cu tine și când e în gândul tău. Bucură-te că tu ești prima care știe de realizările sale și tot prima poți să îl cuprinzi când ceva nu-i merge. Bucură-te când e ca un copil și când ia decizii serioase. Bucură-te că mâine dimineață vei primi de la el un mesaj de dragoste. Iar seara un sărut de dor.

4. Surprinde-l! Atunci când te parfumezi cuceritor, dar și atunci când fire de păr nearanjat îți trec peste ochi. Nu este neapărat să îți cumperi cea mai la modă rochie, nici să folosești cele mai sofisticate trucuri în arta seducerii. Pricepe-i gusturile și dorințele, atinge-l, cuprinde-l, întreabă-l. Surprinde-l cu ceea ce ești. Fii diferită față de altele, așa cum altele sunt diferite una de cealaltă. Vorbește-i cu ochii, cu buzele, cu mâinile, cu șoaptele. Bărbaţii au şi ei instincte, dorinţe, plăceri.

5. Spune-i ce simți! Atunci când între voi există ceva și ceea ce există se numește dragoste, ea trebuie spusă și înțeleasă. Dragostea are cuvinte, atingeri și șoapte spuse la ureche. Dragostea are ochi pe care să-i privești și buze pe care să le săruți. Mâini pe care să le atingi și gât după care să îți încolăcești ale tale mâini. Uneori, „Te iubesc” nu este spus în cuvinte. Uneori, „Te urăsc” este spus doar în cuvinte, neînţelese. Spune-i când e bun și când nu e bun. Spune-i când ai probleme: doar că fă-o deschis, sincer și fără să te plângi pe toată lumea din jur. Nu-l acuza că tace, poate tu ești prima care trebuie să vorbească. Pentru toate emoțiile din lume există câte un cuvânt. De cele mai multe ori e suficient să-i vorbești, ca lucrurile să o ia din loc.

6. Oferă-i libertate! Folosește-te de toate lucrurile în comun pe care le aveți. Până în momentul când îți cere să îl lași. Dacă va dori să faceți lucruri împreună, o va face. Singur îți va oferi libertatea și fiecare clipă din viață. Nu-l impune să fie prezent atunci când nu vrea. Libertatea de a alege probabil e cel mai puternic motiv să rămână alături. Cucerește-l cu personalitatea ta, nu cu prezența ta, oriunde și oricând. Dragostea nu se numără în secundele petrecute împreună, ci în clipele în care vreți să fiți împreună.

7. Dezbracă-l! De toate gândurile și emoțiile pe care le trăiește alături de tine. Ajută-l să simtă. Cunoaște ce simte. Alungă-i toate neînțelegerile ce se aștern peste sufletul său ca niște haine de fier. Dă-i motive să te cucerească. Cere-i motive să îl uimești. Surprinde-l gol pe o margine de pat și cuprinde-i sufletul cu mâinile. Aruncă departe orice fel de haină. Țoale sau gânduri. Goi, vă veți cunoaște cel mai bine. Gol, nu îți va ascunde nimic.

8. Ascultă-l! Într-o zi, se va așeza cuminte lângă tine și îți va spune hotărât: vreau să îți spun ceva! Atunci nu va trebui să te uimești, să fugi sau să cauți răspunsuri. Atunci va trebui să asculți. Așa că, indiferent ce ar spune, ascultă-l. Ascultă-l când îți face declarații și când te cuprinde cu vorbele de bărbat decis să te surprindă. Ascultă-l când e furios și când e ca un copil. Ascultă-i bătăile inimii dimineața: ele îți vor spune dacă e fericit lângă tine. Ascultă și răspunde. Ascultă-l când vă certați și când vă iubiți. E cel mai important lucru. Pentru că atunci când va certați, nu înseamnă că nu vă iubiți. Iar atunci când nu vă certați, nu înseamnă că vă iubiți!

9. Fii atentă la gesturi! Sărută-l pe obraz când e nebărbierit, pentru că îl adori așa și nu altfel. Să știi că fiecare bărbat își asumă rolul de erou. În primul rând el va dori să fie eroul tău. Deci nu îi refuza ajutorul, nu refuza umărul și sărutul său pe frunte. Nu contezi doar tu, nici doar el, contați voi! Voi doi! Fă-l să se simtă util, iubit și înțeles lângă tine.

10. Fiți împreună! Visați împreună, iubiți împreună, zâmbiți vieții și oamenilor din jur împreună. Trăiți frumos împreună, rezolvați probleme împreună, creșteți copii împreună. Cumpărați, gătiți și mâncați împreună. Împreună alegeți locul pentru vacanță și tot împreună reveniți din vacanță. Împroșcați-vă împreună cu bulgări și cu vorbe frumoase. Hoinăriți pe alee împreună și construiți. Culcați-vă în pat împreună seara și strângeți același pat împreună dimineața. Împreună călătoriți și vă bucurați de clipele care vă aduc împreună. Iubiți împreună! Împreună!

Fii simplă! Iubește-l! Bucură-te de el! Surprinde-l! Spune-i ce simți! Oferă-i libertate! Dezbracă-l! Ascultă-l! Fii atentă la gesturi! Fiți împreună!

De Vorbă cu Tine