Când bărbaților le este atât de dor de foste și regretă că au plecat

A plecat fără să-i pară rău, fără să empatizeze cu sentimentele femeii de alături, fără să caute motive de apropiere și recunoștință. Propria libertate și stare de bine erau mai importante, deciziile egoiste luate în tot acest timp contau mai mult.

Doar că dincolo de comportamente egoiste, dincolo de alegeri de moment, a ajuns să înțeleagă ceva atât de special: ea nu a fost doar o aventură, o emoție trecătoare, o întâmplare. Ea l-a provocat să vadă lumea altfel, să simtă altfel.

Acum îi este dor, știe cât de sincere erau intențiile ei, cât de puternică a fost acea iubire, cât de mult i-a îmbrățișat sufletul și i-a dorit binele. A trăit și alte experiențe, trădarea și minciuna venite din partea altor femei l-au făcut să aprecieze enorm ce a avut.

Regretă că a plecat, fiind sigur că ceea ce a trăit a fost adevărat, mai profund decât orice cucerire de moment. Ea l-a iubit atât de mult, a trăit intens fiecare moment, l-a acceptat așa cum este și a căutat să aibă grijă de inima lui.

Ea l-a înțeles cu adevărat, așa cum nu au reușit alte femei. Îi vorbea despre trecut și lucruri importante și era ascultat, își deschidea sufletul în fața ei, fără să fie trădat vreodată. Voia să-l cunoască dincolo de aparențe și interpretări.

Îl admira și aprecia felul său de a fi, fără a căuta să-i controleze lumea sau să-i impună anumite comportamente, fără să-i critice alegerile sau să-l judece. Era aproape, în orice moment complicat, era parte din povestea lui fără a cere ceva în schimb.

El regretă că nu a înțeles la timp

Nu a înțeles cât de frumoasă era relația lor, cât de speciale au fost acele experiențe comune, cât de firești erau discuțiile din fiecare zi, cât de fidelă era persoana de alături. Ea a refuzat să-l trădeze și să se joace cu emoțiile lui, chiar și atunci când avea motive.

Pentru ea conexiunea emoțională conta mai mult decât cuceririle întâmplătoare, pentru ea cuvintele venite din inimă aveau o valoare unică, net superioară complimentelor false. Ea trăia omul și relația, avea grijă, îi păsa cu adevărat.

Îi este dor de acea liniște interioară, de acea bucurie lipsită de pretenții, de acea stare de bine. Alături de ea s-a simțit puternic și important, dorit și apreciat, înțeles și respectat. Alături de ea a reușit să renunțe la orgoliu și să accepte compromisul.

Atunci nu a fost suficient, atunci a ales propria stare de bine, a crezut că va găsi alte aventuri și va fi la fel de fericit. Tot ce a trăit după l-a convins că sinceritatea, devotamentul și recunoștința din suflet contează mai mult decât aparențele.

Ea a reușit să meargă mai departe, a găsit liniștea, a ales să se respecte și să nu uite de propria demnitate. Acum el înțelege că poate pierde pentru totdeauna această femeie unică, poate pierde șansa la fericire, la iubire, la o relație de-o viață.

Alături de ea a reușit să devină un om mai bun, mai conștient, mai sincer, mai iubitor. Acum îi este atât de dor, acum ar face lucrurile atât de diferit.

© De Vorbă cu Tine