10 gânduri sincere care m-au salvat de un trecut toxic

Am un trecut. Unul nu prea frumos și colorat, unul cu amintiri amare și oameni care mi-au distrus visuri. La un moment dat am realizat că trebuie să mă debarasez de acest trecut. Și am reușit. Acum sunt un om fericit și mă bucur de viață.

Așa că am decis să te ajut și pe tine. Îți prezint 10 gânduri sincere despre cum am reușit să scap de un trecut toxic.

  1. Am spus ,, Stop!” Atunci când am înțeles că sunt tratată necorespunyător unei iubite, că sunt privită ca o jucărie și sentimentele mele nu sunt respectate, dar sunt aruncate ca niște gunoaie pe străzi neumblate, am plecat fără ca să mai privesc în urmă.
  2. Mi-am urmat visurile. Nu am încetat nici o secundă să cred în mine, în ceea ce pot fi. Am crezut în propriile puteri.
  3. Am lăsat în urmă pe oamenii toxici. Atât timp cât doream o schimbare în viața mea trebuia să fac curățenie generală în suflet, în gânduri, în cercul de prieteni. Nu avea rost să stau lângă cei care mă încărcau negativ.
  4. Nu m-am întors acolo de unde am plecat. Adesea am fost rugată să mă reîntorc acolo unde lumea toată era ca o mlaștină ce mă sufoca. Înțelegeam că unii oameni au nevoie de mine, doar că eu nu aveam nevoie de cei care mă descurajau, mă doreau altfel, mă bârfeau și nu mă iubeau. De ce trebuia să ofer totul, dacă nu primeam nici a zecea parte înapoi?
  5. Am iertat. Pentru binele sufletului meu am iertat pe toți care au greșit față de mine, dar nu am uitat. Pentru că oamenii rareori se schimbă. Odată ce mi-au făcut rău, fapta se poate repeta. De ce să nu fiu mai precaută?
  6. Nu am încetat să cred în iubire. Iubirea e totul. Depindem de dragoste și viața ar fi sumbră fără ea. De aceea viața mea e colorată, deoarece iubirea face parte din prioritățile mele.
  7. Trăiesc prezentul și aștept cu încredere viitorul. Nu compar prezentul cu trecutul. Iar viitorul trebuie să fie mai frumos ca trecutul. Totul depinde de mine.
  8. Nu am dat a treia șansă. Odată ce dădeam a treia șansă începeam din nou jocul murdar, mințindu-mă că s-ar putea totul schimba. Aveam multe de pierdut. Doar că eu am dorit o viață cu soare nu cu nori și ploi.
  9. M-am îndrăgostit. M-am lăsat dusă de val. Nu m-am complicat, nu mi-am pus prea multe întrebări, pentru că aș fi implicat trecutul. Nu toți oamenii sunt la fel. Există și oameni care îți dau puterea de a vedea altfel viața, de a gusta din fructul iubirii. Am conștientizat că atunci credeam că sunt îndrăgostită, nu eram. Iubirea nu are nevoie de demonstrații, de dovezi. Ea se simte, ea se citește în ochi.
  10. Nu mi-am pierdut credința. Continu să cred în frumos. Gândesc pozitiv, pentru că ceea ce gândești asta ești. Cred în adevăr: mulți știu a minți, a trăda, iar eu nu vreau să fiu ca toți. Cred în Dumnezeu, deoarece EL mă ajută să trec cu capul sus peste fiecare impas.

Aș compara trecutul cu alimente alterate care au un miros urât de tot. Dacă le consumi riști să fii intoxicat. Păi uite așa e trecutul, dacă zi de zi îl urmezi ești un om care își face rău sie însuși.

Cu drag, Mary!