Meriți să iubești omul care îți va iubi rănile

Pentru noi, oamenii răniți și confuzi, totul are sens prin dragoste. Atunci când o simțim, experimentăm un fel de efect al rezervorului plin, prin care, în sfârșit, izbutim să ne simțim impliniți spiritual. Când iubim, uităm de dureri, eșecuri și suferințe ale trecutului; când iubim găsim sens și lumină în tot ce ne definește. Și asta e minunat.

Din păcate, însă, această reverie emoțională nu întotdeauna rezistă în timp. Uneori, datorită unui joc ironic al fatalității, anume ea evoluează într-o altă durere, într-un alt eșec, într-o altă suferință a trecutului. Și atunci ne doare. Ne simțim trădați, neînțeleși și deloc demni de o comuniune afectivă de calitate.

Dar nu e corect să ne asumăm toată responsabilitatea pentru modul în care au evoluat lucrurile. În realitate, s-ar putea întâmpla că omul în care ai avut încredere și cu care ți-ai împărtășit marea dragoste, te-a iubit pe tine, dar nu ți-a iubit rănile.

Într-adevăr, esența oricărei iubiri autentice nu este constituită doar pe fundamentul lucrurilor frumoase din voi. O iubire adevărată este întotdeauna mai mult de atât. Prin ea devenim mai conștienți ca niciodată de părțile noastre întunecate și tot prin ea devenim acceptați și iubiți pentru ele.

Pare confuz, dar asta e.

Dacă ai fost iubită, apreciată și acceptată doar în momentele tale forte, atunci când erai frumoasă, când erai puternică și înțeleaptă, și erai aruncată în mâinile indiferenței, atunci când erai vulnerabilă, nesigură și imperfectă, atunci n-ai cunoscut iubire adevărată. Ai cunoscut doar o conexiune superficială, care era predestinată la autodistrugere.

De aceea, te rog, oprește-te din a te mai blama și a te uita cu ură la tine. Ești minunată prin tot ce reprezinți: prin victorii și eșecuri; prin zâmbete și răni; prin putere și vulnerabilitate.

Meriți un om care ar fi suficient de profund și sensibil, ca să înțeleagă asta.

Meriți un om de care n-ar mai trebui să te ascunzi, să te rușinezi.

Meriți un om care ar vedea și ar înțelege fiecare parte a ta, până în măduva oaselor, și care totuși ar alege să rămână.

Meriți un om care te-ar iubi cu adevărat!

Daniela M.