Va fi o dimineață când îmi voi bea cafeaua liniștit la bucătărie, știind că în dormitor se află femeia vieții mele

Cine a zis că vrea o viață liniștită, să întâlnească devreme omul său, să facă o casă, doi copii frumoși și să trăiască fericiți până la adânci bătrâneți, probabil a zis bine. Numai că viața e așa o nebunie, că liniștea vine după ani și ani de zbucium, de căutare, de momente și oameni care îți vor deveni cea mai bună experiență.

Uneori vei crede că ai totul, uneori vei pierde tot, te vei întreba de ce și vei căuta să dai un răspuns în același moment. Doar că răspunsul va veni mai târziu, când vei înțelege că nimic mai mult nu contează decât să știi că ai alături un om care te face împlinit. Să știi că ești de acolo, că nimic nu se mai poate schimba și că tot ce trebuie să faci e să trăiești fericirea, ca răsplată pentru trecut.

Atunci vei înțelege că cele mai frumoase amintiri sunt cele care vor veni și că de azi înainte ai cu cine să împarți și pentru cine să îți faci griji cu adevărat. Atunci nu-ți vei mai întreba sufletul dacă ea, dacă aici, dacă acum. Vei ști deja asta. Atunci va fi dimineață.

Va fi o dimineață când mă voi trezi și primul lucru pe care îl voi face va fi să mă întorc spre dreapta. Voi zâmbi, pentru că o voi vedea. Acolo lângă mine, frumoasă, cu cămașa mea pusă pe corpul ei, cu mirosul de căpșună și cu părul rebel întins linișit pe umăr. Voi ști că toată așteptarea a meritat. Ca și tot trecutul, toți oamenii și toate momentele avute: toate au meritat momentul de acum.

Împlinirea de acum. Liniștea. Voi ști că nu au rost cuvintele. Nici amintirile odată păstrate în gând. Voi ști că, dacă ea e bine, alături, atunci și eu sunt bine. Dacă ea e fericită, eu nefericit nu pot fi. Până atunci vom fi trecut amândoi prin viață.

Vom fi cunoscut alți oameni, vom fi trăit alte povești, vom fi avut bucuriile și suferințele noastre. Poate asta ne-a făcut să fim aici, acum. Ea dormind și eu iubind somnul ei. Va fi o dimineață când voi lăsa totul deoparte, tot trecutul, toate femeile pe care le-am avut și toate amintirile despre ele. O dimineață în care voi ști că cele mai frumoase dimineți vor fi cele în care eu o voi ști alături.

Voi ști, fără să am urmă de îndoială, că ea gândește la fel. Va fi o dimineață în care, cu toate grijile, certurile pe care le vom avea, micile neînțelegeri de peste zi, eu  voi fi liniștit. Pentru că voi avea alături cel mai frumos om de pe Pământ.

De Vorbă cu Tine