Ce trebuie să faci, dacă te-ai îndrăgostit de un bărbat însurat sau implicat într-o relație

Nu te-ai gândit că anume el va fi bărbatul pe care îl vei privi altfel. Poate îl cunoști de ceva timp, ai interacționat de mai multe ori cu el, ai descoperit atât de multe calități în felul său de a fi, ți-ai confirmat că poate fi partenerul perfect.

Doar că realitatea nu poate fi ignorată, așa cum și sentimentele tale nu poți să le ascunzi, să le faci să dispară. Nu te poți simți vinovată pentru că inima ta a ales să îmbrățișeze lumea lui, dar e nevoie de asumarea emoțiilor și de conștientizare.

Întreabă-te: ce anume te-a provocat să descoperi iubirea față de acest om? Cum ai înțeles că, de data aceasta, totul este diferit? Te-ai îndrăgostit de el sau de o imagine creată în gândurile tale, de un vis de demult?

Poate că omul în care credeai atât de mult te-a părăsit, ai simțit nevoia să transferi toată iubirea către o altă persoană, demnă de sentimentele tale. Sau pur și simplu te-ai refugiat în nebunia emoțiilor proaspete, pentru a nu suferi.

Trebuie să aduci claritate în gândurile tale, pentru a nu lua decizii exagerate, împotriva ta sau împotriva căsniciei lor. Ai propria demnitate, te respecți cu adevărat și nu vei permite să joci roluri manipulatoare, să vrei să distrugi căsnicia sau relația.

Contează să nu transformi sentimentul curat în iluzie. Te poți gândi că într-o zi veți fi împreună, că ești mai bună decât cealaltă femeie, că ai nevoie de timp pentru a demonstra. Sunt gânduri toxice, care te vor bloca într-o lume paralelă, nefericită.

Ai curajul să accepți realitatea

Iubești sincer, dar fii sinceră cu tine atunci când te întrebi dacă are rost. Trăiești omul, chiar dacă nu este alături de tine, dar este și mai important să-ți trăiești propria viață, să rămâi conectată la valorile și scopurile tale.

Nu încerca cu disperare să demonstrezi ceva, să provoci acel bărbat să te vadă altfel, să vrea să evadeze din căsnicie și să vină alături de tine. Cum să distrugi viața a doi oameni care își trăiesc liniștiți fericirea?

Nici nu te umili de dragul unui răspuns, a unui zâmbet fugar, a unei îmbrățișări întâmplătoare, a unor complimente sincere. Vei fugi după fiecare picătură de atenție, alimentând iubirea cu scenarii false, cu gânduri ireale.

Nu te gândi într-un mod urât la soție sau la partenera lui. Ea nu poartă răspundere pentru emoția ta, dar nici nu este datoare să te înțeleagă. Nu încerca să dezvolți subiecte care nu îți aparțin, despre cât de bună este cu el sau cât de mult îl merită.

Refusă să fii rezerva cuiva, nu lăsa un bărbat să profite de slăbiciunile tale, știind ce simți pentru el. Este mult mai corect și frumos să păstrezi în inimă emoția, sau să o lași să se risipească ca o amintire, decât să accepți roluri umilitoare.

Este altă poveste atunci când dragostea devine reciprocă, când sunt atât de multe motive să vă apropiați sufletele, fără a aduce suferință nimănui. Dar, indiferent de acel deznodământ, nu ignora realitatea.

© De Vorbă cu Tine