Un mesaj pentru toți bărbații care nu își mai iubesc soțiile

Nu este nimic neobișnuit în a nu mai iubi la un moment dat. Li se întâmplă foarte multor cupluri care se știu de o viață, dar care ajung să nu se cunoască niciodată cu adevărat. E vorba despre acele cupluri care trăiesc ani de zile împreună, dar nu și unul cu celălalt. Ajung să se simtă singuri.

De cele mai multe ori în această ecuație au de suferit femeile, care se simt străine alături de partenerii lor, se simt pierdute pe drum și nu știu unde au greșit de s-a ajuns aici. Bărbații ajung să se creadă zei adevărați și nu mai sunt atât de atenți cu partenerele lor.

Nu mai sunt atât de grijulii și iubitori, iar atunci când își dau seama că relația lor nu mai merge și vor să salveze căsnicia, deja e mult prea târziu. Acesta este un mesaj pentru toți bărbații care nu-și mai iubesc soțiile:

Când ultima dată ai avut grijă de ea? Probabil ai observat și tu că între tine și parteneră nu mai există acea legătură unică pe care ați avut-o la începutul relației. Te-ai întrebat când ultima dată ai observat cum arată partenera ta?

Când ultima dată ai avut grijă de ea?

Când ultima dată i-ai adus un buchet de flori, cât de mic, fără motiv? Când i-ai spus cât este de frumoasă sau cât de bine arată atunci când se trezește dimineața? Când a fost ziua când ai invitat-o la o cină romantică sau ai stat cu copiii ca ea să aibă o zi întreagă pentru a se răsfăța?

Când ai ascultat-o atunci când îți spunea cât de tristă se simte sau cât de greu îi este? Probabil demult, tare demult, iar distanța care a apărut între voi doi a dus unde ați ajuns azi: să nu mai fie iubire între voi.

Îți mai aduci aminte de câte ori ai mințit-o? De câte ori ai fugit de adevăr doar pentru că știai că o să o doară, că o să-i frângi inima? Ai lăsat ca minciunile să-și facă loc între voi doi, puțin câte puțin să distrugă tot ce a fost la început: încrederea unul în celălalt, adevărul și discuțiile sincere.

Astăzi nu o mai iubești, pentru că nu mai știi cum. Pentru că atunci când mințeai credeai că nu faci nimic rău, dar ai distrus orice urmă de sinceritate dintre voi doi, iar acum minciuna înlocuiește adevărul și realitatea.

Nu forța lucrurile

Nu forța lucrurile dacă vezi că ea nu te mai înțelege. Înseamnă că la un moment dat ai cedat, ai lăsat ca relația să o ia pe altă cale, iar acum ți-ai dat seama că ai greșit și vrei cu tot dinadinsul să repari relația.

Nu forța întâmplările și nu alerga după lucruri pe care le vrei doar tu, pentru că tot mai tare se vor îndepărta de tine. Lasă timpului timp și ai răbdare cu iubirea, dă-i timpului șansa să repari ceea ce ai distrus.

Adu-ți aminte de toate experiențele comune. Atunci când simți că relația ta nu mai merge de ceva vreme și s-a blocat exact atunci când credeai că totul e bine, nu te opri. Adu-ți aminte de tot ceea ce a fost frumos între tine și iubita ta.

Adu-ți aminte de toate amintirile frumoase care au creat această legătură dintre voi doi și luptă împotriva distanței dintre voi, luptă împotriva indiferenței. Nu te lăsa să te obișnuiești cu răceala și cu ura, cu îndoielile și cu sufletul tău rece.

Adu iubirea înapoi, fără să-ți fie teamă de sentimentele ce te pot cuprinde iar. Mângâie inima din piept cu dor, cu pasiune, în numele iubirii care v-a cuprins odată cândva pe amândoi.

Cât de împăcat cu tine ești?

Ai ajuns să crezi că nu mai simți nimic. Că inima ta s-a acoperit de pustiu și gol, de indiferență. Dar oare cât de împăcat ești cu tine? Cât de fericit ești azi? Cât de satisfăcut ești că ai eliberat un loc în inima ta și ai scos-o pe cea care ți-a fost poveste de dragoste atât timp?

Nu te simți prins în prea multe frici, în prea mari îndoieli? Oare nu simți că, odată cu plecarea ei, cu dispariția ei din ecuația voastră, sufletul tău s-a acoperit de ruine?

Oare e lipsă de iubire sau lipsă de nebunie, de emoție? În momentul când ai decis că ai înțeles că nu mai iubești, ce îți lipsește? Oare care a fost adevăratul motiv pentru care ai ajuns la această decizie? A fost din lipsă de iubire sau din lipsă de pasiune?

Amintirile voastre au fost aruncate de tot în cel mai întunecat colț al sufletului sau încă le mai poți scoate la lumină să renască acea iubire care v-a unit la început? Dacă simți că în sufletul tău vibrează o cât de mică celulă a iubirii, fă tot posibilul să o renaști.

© De Vorbă cu Tine