– Tu ai plâns? – Am plâns! De unde știi? – Sufletul mă durea

Nu cuvintele fac diferența. Nu frazele lungi și plictisitoare îți dau de înțeles cine te prețuiește cu adevărat și cine nu. Nu cadourile scumpe te fac fericită. Uneori ai nevoie de un singur om care să îți citească sufletul. Uneori simți dragostea doar la pieptul unui bărbat sincer. Ce contează zâmbetul fals dacă el nu vine din interior? Ce contează mașina, casa și banii, dacă nu ai la cine să te gândești? Oamenii cu adevărat empatici, oamenii simpli și iubitori vor rămâne în inima ta. Restul vor veni și vor pleca.

Sunt oameni care știu să îți simtă fericirea și tristețea, oriunde nu s-ar afla ei. Sunt oameni care își fac griji și atunci ei scriu, sună sau vin alături. Pentru că trăiesc același sentiment ca și tine. Pentru că le pasă. E atât de greu să găsești pe cineva care nu are nevoie de prea multe răspunsuri ca să știe ce e în sufletul tău. E atât de greu să găsești un om care să fie pe aceeași undă ca și tine. E greu să ai încredere și să îți pese. E greu să simți acel moment unic când te completezi cu cineva. Când fericirea ta e și fericirea lui și când grijile lui sunt și grijile tale. E greu să fii un tot întreg.

Iar dacă ai găsit așa om, păstrează-l alături orice nu s-ar întâmpla. El îți va oferi ceea ce restul lumii nu va fi în stare. El îți va aduce liniște în suflet. EL te va face fericită fără pra mult efort. Pentru că totul va veni de la sine. El va ști cum să te calmeze și cum să-ți trezească nebunia. El va avea întotdeauna cuvintele potrivite. El va fi aproape, poate cel mai aproape. El va fi sursa ta de putere și încredere. Lângă el vei fi și tu cea care o visai dintotdeauna. Lângă el vei fi o femeie împlinită. Păstrează așa om și iubește-l.

– Tu ai plâns? – Am plâns! De unde știi? – Sufletul mă durea. – citat cu autor anonim