Semne dureroase că el nu mai are nevoie de tine în viața lui și puțin îi pasă

Încerci să elimini orice urmă de îndoială, să oferi explicații pentru fiecare gest egoist și manipulator, să ignori semne ale unui comportament urât. Dar îți este imposibil să înlocuiești realitatea cu iluzia, să lupți pentru ambii.

Iubești și alegi să trăiești omul, iubești și vrei să existe soluții, să existe răspunsuri potrivite, să știi că are rost să rămâi alături. Doar că acestui bărbat puțin îi pasă de tine și de emoțiile tale. El nu mai vrea să fie aproape.

El deja a decis că această poveste nu mai contează, a ales să se îndepărteze de tine, să inventeze pretexte pentru a opri relația. A trăit aventura, a profitat de sentimentele tale sincere, a jucat perfect rolul unui cuceritor, dar nimic mai mult.

Nu și-a dorit niciodată o relație serioasă, nu a avut intenția să te cunoască cu adevărat, să treacă dincolo de superficial, să înțeleagă ce se ascunde în sufletul tău. Nu are regrete, nu încearcă să accepte schimbarea.

Este un bărbat indiferent, căruia nu-i pasă de binele tău și al relației. Își permite să ia decizii egoiste, este alături doar din interes sau din milă, însă în orice moment poate evada din poveste pentru totdeauna.

Nu mai contezi pentru el, preferă să mintă de fiecare dată, să ascundă de tine lucruri importante, să se retragă atunci când lucrurile se complică. Îl implori să vină cu reacție, dar nu mai găsește motive să fie asumat și corect.

Îți vorbește urât și are atât de multe pretenții

Este cu tine doar dacă accepți acest rol de rezervă, dacă alegi să-i urmezi alegerile și să renunți la propria lume. În tot acest timp refuză să empatizeze cu emoțiile tale, să fie empatic la stările tale, să țină cont de dorințele tale.

Există doar dorințele și așteptările lui. Există reproșuri și cuvinte urâte, nepotrivite pentru o relație sănătoasă. Există multă manipulare și o atitudine negativă față de ceea ce faci și ce spui. Îl deranjează totul, este mereu nemulțumit.

Nu mai are nevoie de tine, nu te mai consideră partenera lui. Își permite să flirteze cu alte femei, să comunice într-un mod care îți provoacă suferință, să fugă de orice responsabilitate. Această relația există doar pentru că tu insiști, implori, cedezi.

El are alte priorități, nu se mai conectează emoțional, nu te mai întreabă cum te simți. Te ignoră atunci când îi vorbești despre viitor și așteptări, te ignoră atunci când îi ceri să-și asume anumite lucruri.

Nu-i pasă dacă vei pleca pentru totdeauna, nu-l interesează binele relației. Este preocupat de propria lume, de planuri și scopuri egoiste. Nu ascunde o realitate tristă: îți vorbește cu indiferență despre despărțire.

Dacă știi că nu mai are rost, dacă omul de lângă tine are un comportament toxic și manipulator, nu trăi iluzia și nu implora să se schimbe. Nu accepta să fii o rezervă, să crezi că umilința și durerea sunt firești într-o relație.

© De Vorbă cu Tine