Semne că o femeie nu mai are încredere în bărbatul de alături, nu-l mai iubește și vrea să se despartă de el

Atunci când sentimentele sincere ale femeii dispar, când atașamentul ei emoțional nu mai este la fel, când înțelege că nu o mai leagă nimic de acest om, totul se schimbă în relație. Bărbatul nu mai este dorit, înțeles, susținut, așteptat.

Ea nu mai are motive să lupte pentru această poveste, deși în trecut făcea tot posibilul ca lucrurile să funcționeze, căuta soluții, implora atenție din partea lui, ceda de dragul unui viitor comun, înlocuia visurile sale cu așteptările lui.

Acum îl privește și vede un străin, un necunoscut care doar s-a folosit de sinceritatea ei, a ignorat în totalitate semnele care vorbeau despre detașare, care trebuiau să activeze în el dorința de a schimba ceva, de a păstra femeia iubită.

Există o stare în felul ei de a fi: resemnare. Nu mai crede în ei, deci acele planuri de viitor s-au risipit în vânt. Nu mai speră că el se va schimba, deci nici nu îl mai roagă să facă lucrurile diferit, să fie demn și asumat, să ofere răspunsuri.

Ea nu mai are nevoie de răspunsurile lui. A trăit suficient de mult timp descifrând intențiile lui, acum puțin îi pasă dacă este indiferent sau vrea să devină un partener iubitor. S-a detașat de tot ce înseamnă realitatea relației.

Prioritatea ei nu mai este bunăstarea relației și starea de bine a partenerului. Acele motive pentru care se prefăcea că totul este în regulă, acele motive care o provocau să meargă mai departe nu mai există.

În schimb, există multe emoții negative

De cele mai multe ori alege să se retragă în propria lume, să ignore cuvintele lui, să lase în urmă orice intenții pozitive. Însă atunci când îi vorbește, în cuvintele ei există multe reproșuri, multă critică, multă nemulțumire, mult egoism.

Timpul ei contează mai mult, pasiunile ei sunt mai importante, a început să se cunoască mai bine, să se iubească cu adevărat, să se întrebe cine este și ce vrea de la această viață, de la o relație. Nu mai acceptă firimituri, emoții temporare.

Nu-i mai pasă dacă ceea ce spune deranjează, supără, trezește anumite reacții. S-au sfârșit acele zile în care făcea tot posibilul să fie o parteneră perfectă, să aibă încredere oarbă, să accepte orice argumente și să găsească răspunsuri pentru indiferența lui.

În inima ei nu mai există loc pentru acest bărbat, el nu mai face parte din planuri de viitor, din experiențe pe care vrea să le trăiască. Nu mai vrea să-l susțină necondiționat, să-i fie alături la bine și la greu. Simte că nu mai are rost.

Există o lume a ei, care contează mai mult. Există propria demnitate, care este mai importantă decât orice relație. Există acele limite, care o fac să înțeleagă cât de mult a sacrificat până acum. Nu mai vrea să uite de ea vreodată.

Îl respinge din lumea ei, pasează pe umerii săi toată responsabilitatea, comunică doar detalii lipsite de valoare. Tot ce este mai important păstrează pentru sufletul ei, pentru liniștea ei, pentru propria libertate și fericire.

© De Vorbă cu Tine