Șapte modalități să-i demonstrezi partenerului tău că-ți pasă de relația voastră

La început fiecare relație este cuprinsă de îndrăgostirea care orbește partenerii. Ne gândim unul la celălalt mereu. Devenim obsedați afectiv unul de celălalt. Când ne trezim dimineața gândul zboară imediat către celălalt. Atunci când ne ținem de mână simțim cum suntem un tot întreg. Dacă nu am avea obligații și responsabilități am sta o viață în brațele celuilalt, ne-am săruta o veșnicie.

Trăim cu iluzia că partenerul este perfect și avem senzația că dragostea pe care noi o simțim nu se va epuiza niciodată. Doar că, cu părere de rău, această stare de îndrăgostire nu durează mult timp. Apar unele neînțelegeri, certuri, chiar și reproșuri, fiindcă în timpul îndrăgostirii nu ne-am băzat pe progresul relației, am fost convinși că odată cu întemeierea ei l-am obținut.

Pe parcurs apare iubirea rațională, cea care este capabilă să iubească chiar dacă îndrăgostirea a dispărut. Încercăm să revenim cu picioarele pe pământ și să tratăm lucrurile mai serios, cu maturitate. Înțelegem că iubirea, de fapt e un fel de a gândi, dacă am ales să iubim, înseamnă că trebuie să ne implicăm în relația de dragoste pe care am format-o.

Vă prezint șapte modalități care vă vor ajuta să-i demonstrați partenerului vostru că vă pasă de relația voastră.

1. Ascultați-vă partenerul cu mare atenție. De obicei oamenii tind să povestească ce au făcut pe parcursul zilei, ce greutăți au întâlnit la muncă. Concentrați-vă pe ceea ce vă spune partenerul. Încercați să vă așezați într-un loc comod fără ca să vă sustragă alte lucruri, priviți partenerul direct în ochi, iar o mână așezați-o în dreptul bărbiei. Felul cum ascultați și priviți îi va demonstra partenerului că vă pasă de ceea ce vă transmite.

2. Timpul petrecut în doi. Petreceți cât mai mult timp calitativ cu pertenerul. Puteți pleca în weekend undeva la aer liber. Vă puteți lua niște bilete la teatru. Luați prânzul împreună la un restaurant. Simpla prezență nu este suficientă, trebuie să trăiți conștient acest moment.

3. Cereți-vă scuze. Toți greșim, dar nu toți avem curajul de a ne recunoaște greșeala. Atunci când greșiți față de partener, recunoașteți, cereți-vă scuze și încercați să discutați asupra problemelor apărute. Astfel partenerul va fi empatic în momentele voastre de stres sau oboseală.

4. Surprize sincere. Surprindeți-vă frumos partenerul. Consilierul matrimonial Gary Chapman spunea: „Darul în sine este este un simbol al gândului la acel om. Nu contează dacă ai dat sau nu bani pe el. Ceea ce contează e că te-ai gândit la persoana respectivă și că ți-ai concretizat gândul oferindu-i un dar, în chip de exprimare a iubirii.”

5. Spuneți cuvinte frumoase la adresa partenerului. Nu vă mai certați partenerul, lăudați-l. Cuvintele de ocară descurajează și blamează, pe când complimentele pot încuraja omul de lângă voi și îl pot motiva să răspundă pozitiv la dorințele voastre.

6. Mângâiați-vă partenerul. Țineți-vă mai des partenerul de mână. Îmbrățișați-l în timp ce pleacă la serviciu sau la cumpărături. Sărutați-l pe furiș sau în public. Spuneți-i mai des „Te iubesc”. Acesturi gesturi afective îl vor face să se simtă iubit și important.

7. Ajutați-vă partenerul. Încetați să mai porunciți partenerului atunci când doriți ceva, încercați să-l rugați. Rugămințile îi vor transmite că țineți la el, că vă pasă și că a voastră iubire încă există. Încercați să vă implicați la treburile casnice. Veniți cu un sfat la mometul potrivit, fără să criticați sau să jigniți.

Menținerea unei relații sau căsnicii are nevoie de multă iubire și răbdare. Trebuie să știți că fiecare sfat citit trebuie de pus în aplicare ca să funcționeze, noi suntem cei de care depinde propria fericire și propriul eșec. Implicați-vă în relațiile pe care le aveți, interacționați cu dragoste și încercați de fiecare dată să vă corectați atunci când greșiți.

Mary