Oamenii care odată erau totul unul pentru celălalt ajung să se urască, să-și spună vorbe grele. Probabil asta și este partea cea mai tristă în dragoste

Nu contează momentele de fericire, ele toate sunt deopotrivă egale pentru cei care se iubesc. Atunci ești cel mai iubit dintre pământeni și nu-ți pasă de nimeni și de nimic, în afară de omul iubit. În schimb contează momentul de după, momentul în care ajungi să urăști un om drag. Cum se ajunge aici? Cine e vinovat? Există remediu împotriva durerii? Oamenii nu îndrăznesc să mulțumească la sfârșitul unei relații, de teamă să nu îi sufoce orgoliul. Dar tot el sau ea ar dori atât de mult să mai simtă o dată acea îmbrățișare, acel sărut, acele cuvinte. Ajungem blocați de propria nesiguranță și trăim cu emoțiile de final. Iar la final niciodată nu e frumos, dacă a fost iubire.

Oamenii care odată erau totul unul pentru celălalt ajung să nu se suporte, să urască fiecare minut petrecut alături. Și asta pentru că nu s-au despărțit la timp, exact în momentul când au înțeles că nu mai au nimic în comun. După nu a urmat decât confirmarea presupusului. Au urmat seri întregi de plâns în pernă și de aruncat farfurii prin cameră. Au urmat reproșuri, certuri fără sfârșit, explozii de emoție negativă. Cum să nu începi să urăști după așa ceva? Oamenii prea mult timp rămân să pună punct. Așa se pierd toate amintirile plăcute și rămâne durerea.

Merită să lupți pentru o dragoste adevărată, dar nu merită să duci până la ură una care nu mai este. Merită să fii alături când iubești, dar nu merită să mai rămâi atunci când începe să nu-ți pese. Câte relații au trecut în antipatie, câți oameni și-au spus “nu vreau să te mai văd, mi-ai distrus viața”, pe când puteau să termine totul cu un “îți mulțumesc că ai fost alături, să fii fericit”. Dar nu, durerea de a rămâne singur e mult prea mare. Atunci dimpotrivă, vrei ca celălalt să simtă suferința ta, să o trăiască tot restul vieții. Vrei să-i fie rău și trist, deși poate că lui îi este mai trist ca tine. Ura e o boală grea pentru relațiile cu sfârșit. Dar să știți că nu merită. Nu merită să ajungi acolo, într-un moment de furie. Nu merită să urezi durere cuiva care te-a iubit și pe care l-ai iubit. Nu merită să disturgi. Așa tu ești mai nefericită ca el. Așa te vei distruge singură. Mai bine iubește, iubește.

Oamenii care odată erau totul unul pentru celălalt ajung să se urască, să-și spună vorbe grele. Probabil asta și este partea cea mai tristă în dragoste.