O femeie nu este profitoare, egoistă sau rea, dacă cere aceste lucruri de la un bărbat

Este firesc echilibrul în relație, acea stare de liniște pe care o poți trăi alături de cineva, acea siguranță și încredere că în doi poți să construiești. Dacă omul de alături nu vrea să construiască și are scopuri egoiste, va veni mereu cu reproșuri, cu victimizări.

Va spune că femeia inventează povești, va avea mereu un comportament defensiv, doar să rămână persoana corectă, să ascundă adevăratele sale intenții. Dar într-o relație sănătoasă este o normalitate să existe anumite așteptări, limite, cerințe.

Ea cere implicare

Nu este vorba despre o implicare superficială, falsă, venită din partea unui om iresponsabil. Implicare înseamnă asumarea rolului de partener, înseamnă reacții potrivite în fața provocărilor, înseamnă răspunsuri demne la întrebări importante.

Ea este gata să ofere tot ce are mai bun, dar își dorește ca această emoție să fie reciprocă. Ea caută compromisul, dar vrea ca și partenerul să acționeze în același mod asumat. Ea se gândește la planuri de viitor, dar planurile se fac în doi.

Ea cere devotament

Sunt bărbați care nu pot răspunde cu sinceritate și fidelitate la încrederea femeii. Pentru ei este acceptabil să flirteze cu alte femei, să caute alte aventură, să considere această poveste doar o rezervă, o opțiune. Ei au o părere proastă despre devotament.

Pentru o femeie iubitoare fidelitatea este piatra de temelie a unei relații sănătoase. Nu acceptă să fie folosită, să-i fie trădată iubirea, să fie îndepărtată din viața lui într-un mod egoist. Asumarea și atașamentul bărbatului de alături contează mult.

Ea cere empatie și susținere

Nu este un moft personal, este felul în care omul de alături își poate demonstra afecțiunea și grija, este un gest firesc al unui bărbat de încredere: atunci când îi pasă, este conectat emoțional, vine cu o reacție, vrea să susțină.

Firește că emoția va fi reciprocă. Dar este inutil pentru o femeie să demonstreze de una singură, să trăiască iluzia, să înțeleagă partenerul, dacă acesta refuză orice apropiere. Alege să rămână aproape, să cunoască omul drag și cere același comportament.

Ea cere comunicare sinceră și deschidere emoțională

Tăcerea nu este o soluție, nici ascunderea adevărului, putarea măștilor sau acele interese egoiste. O femeie demnă vrea să stea de vorbă cu omul iubit despre toate lucrurile importante, vrea să-și poată deschide sufletul în fața lui.

Ea cere din partea lui sinceritate, cere să fie corect și să vorbească fără rețineri despre trecut și planuri de viitor. Atunci va îmbrățișa lumea lui cu recunoștință și afecțiune. Dar sunt și bărbați care manipulează prin tăcere, prin cuvinte urâte.

Ea cere să existe o perspectivă, o reacție

Dacă se imaginează alături de acest om pentru toată viața, este firesc să existe o perspectivă, acea siguranță emoțională, acea încredere că lucrurile merg în direcția potrivită. Atunci când în sufletul ei este frică și suferință, totul se prăbușește.

El poate să refuze implicarea, poate să o acuze că vrea prea multe de la el, să nu-și dorească mai mult decât o aventură. Sau poate să reacționeze în mod înțelept, să demonstreze că este demn de iubirea ei, să vină cu soluții, cu încredere, cu iubire.

© De Vorbă cu Tine